NINSORI abundente şi VÂNT PUTERNIC în România. Vezi PROGNOZA METEO

România se află la acestă oră sub alertă meteo de ninsori, lapoviţă şi vânt puternic. Şi în Capitală a nins, iar autorităţile sunt pregătite să intervină cu utilajele de deszăpezire. La munte, rafalele ajung până la 120 de km la oră, iar temperaturile resimţite sunt de -25 grade Celsius.

RomaniaTV.net
25 oct. 2014, 15:16
NINSORI abundente şi VÂNT PUTERNIC în România. Vezi PROGNOZA METEO

NINSOARE ÎN BUCURESTI şi în Ilfov. Temperaturile scăzute din ultimele ore a făcut ca în Bucureşti să cadă primii fulgi de zăpadă din acestă iarnă. Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost mobilizaţi pentru intervenţii. De asemenea, în numai 24 de ore s-au înregistrat zeci de solicitări din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau peste maşini.

Citeşte şi: Poliţia rutieră, avertisment pentru şoferii care merg fără CAUCIUCURI DE IARNA

Codul galben de vânt puternic din Capitală şi-a pus amprenta şi pe Arcul de Triumf. Acesta a rămas descoperit după ce prelata a fost smulsă. Şi nu e de mirare dacă stăm să ne gândim că vântul a bătut chiar şi cu 60 de km pe oră.

Citeşte şi: Veste proastă pentru şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ. Iarna vine cu AMENZI URIAŞE

Vântul năprasnic a făcut prăpăd în ţară. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, doar în Capitală şi au căzut peste maşini. Rafalele au ajuns şi până 65 de kilometri pe oră. Tot din cauza vântului mai mulţi stâlpi de electricitate au fost culcaţi la pământ, iar peste 20 de panouri publicitare au fost distruse.

Pe litoral s-au format valuri uriaşe, care au înghiţit plajele. Furtuna din largul mării a format valuri de câţiva metri înălţime care au făcut ravagii în calea lor. Mai mult decât atât, la malul mării, vântul bate cu peste 50-60 de km/oră.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme severă pentru toată ţara

În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse 60…70 km/h.

DUMINICĂ vremea se va menţine rece, chiar deosebit de rece pentru această dată în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în Maramureş şi Crişana. Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul ţării unde, îndeosebi la începutul zilei, local, vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane şi în sud-estul teritoriului. În zonele joase, dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceata cu chiciură.

Vremea ramane deosebit de rece pentru această perioadă si in Capitala, unde maxima termică va fi în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi mai mult noros şi îndeosebi dimineata vor mai fi precipitaţii slabe mixte, iar vantul mai are unele intensificări.

LUNI valorile termice vor creşte uşor, însă vremea va fi în continuare rece, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Citeste PROGNOZA METEO peRomaniaTV.net