Noi detalii despre tragedia soţilor din Iaşi. Anda şi Bogdan s-au sinucis când împodobeau bradul

Apar noi detalii despre tragedia soţilor din Iaşi, găsiţi morţi în casă în seara de Crăciun. Anchetatorii au aflat că femeia pierduse recent o sarcină aşteptată de ani buni, iar cei doi s-ar fi sinucis în timp ce împodobeau bradul şi beau vin în seara de Ajun.

28 dec. 2017, 14:38
Noi detalii despre tragedia soţilor din Iaşi. Anda şi Bogdan s-au sinucis când împodobeau bradul

Anda şi Bogdan se pregăteau de Crăciun. Ca o tradiţie în familia lor, s-au apucat să împodobească bradul chiar în Ajun. Îmbrăcaţi lejer, în haine de casă, au scos globurile şi au ascultat colinde. Apoi au desfăcut o sticlă cu vin. Ar fi trebuit să fie o seară perfectă. La un moment dat, ceva a intervenit. Au început să se contrazică. Discuţiile au degenerat rapid într-o ceartă aprinsă. Sub aburii alcoolului, cei doi au recurs la gestul extrem.

Potrivit unor surse citate de presa din Iaşi, prima care a părăsit livingul a fost Anda. Supărată, femeia a urcat direct în mansardă. Gândurile negre i-au umbrit judecata şi a luat decizia să îşi pună capăt zilelor. S-a spânzurat de grindă, cu o curea pe care a găsit-o acolo. La câteva zeci de minute, soţul a urcat să o împace. A avut un şoc în momentul în care a văzut-o atârnînd. A tăiat cureaua şi a aşezat-o cu faţa în sus, pe podea. Fără Anda, viaţa sa nu mai avea niciun rost. A luat o altă curea şi a făcut acelaşi gest.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, anul acesta, nu fusese cel mai bun pentru soţii Maleon. La începutul lui 2017 erau în culmea fericirii. Anda îşi anunţase soţul că vor avea copilul mult aşteptat. Dumnezeu a decis altceva şi câteva săptămâni mai târziu, femeia a pierdut sarcina. Gândul acesta a măcinat-o enorm. Apropiaţii spun că a suferit o depresie.

Cei doi aveau funcţii importante în oraş. Câştigau bine. De curând s-au mutat într-o casă frumoasă pentru care au făcut credit de câteva zeci de mii de euro.

Misterul tragediei ar putea fi risipit prin expertiza informatică a telefoanelor mobile şi a mail-urilor celor doi soţi, lucruri care au fost deja cerute de anchetatori.

Vă reamintim că în ziua de Crăciun, directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat de o grindă din casă, iar soţia sa, Anda Elena, în vârstă de 38 de ani, a fost găsită zăcând fără suflare pe podeaua aceleiaşi încăperi.

Citeşte şi: Cine este profesorul universitar găsit mort în vila din Iaşi, alături de soţia sa, în ziua de Crăciun

Fostul coleg de bancă din timpul liceului al lui Bogdan Maleon spune despre acesta că era un exemplu de eleganţă pentru cei din jur.

„Am primit cu mare durere în suflet vestea trecerii în nefiinţă a fostului meu coleg de bancă din anii liceului, Bogdan Petru Maleon. Sufletul îmi este împietrit şi răvăşit la aflarea cumplitei veşti. Am fost prieteni foarte apropiaţi încă din anul 1990. Era un om de o înaltă ţinută intelectuală şi morală, un exemplu de eleganţă pentru toţi cei care l-am cunoscut. Dumnezeu să-l ierte!”, scrie pe Facebook Bogdan Abălaşi, fost subprefect de Iaşi.

Citeşte şi Soţia profesorului universitar de la Iaşi, mesaje misterioase pe Facebook

La rândul său, istoricul ieşean Dorin Dobrincu scrie, tot pe Facebook, că veştile rele vin când nu te aştepţi şi că „sunt cu atât mai greu de suportat când este vorba de apropiaţi, de prieteni”.

La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon, soţia directorului BCU Iaşi, scria pe reţelele de socializare mesajul: „Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine”.

Pe 1 decembrie, Anda Maleon (38 de ani) se afla în staţiunea Durău cu mai mulţi prieteni. În nici o fotografie distribuită pe Facebook ea nu apare alături de soţul său.

Luni, cei doi soţi au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor, de către o rudă care venise să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun.

Citeşte şi Mama Andei Maleon, MESAJ CUTREMURĂTOR pe Facebook. Ce a spus despre DUBLA SINUCIDERE de la IAŞI