Nouă lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu folia de aluminiu

Folia de aluminiu poate avea mai multe întrebuinţări în casa ta, în afară de cea pentru gătit. Mai mult decât atât, vei afla din rândurile ce urmează că folia de aluminiu te poate ajuta să rezolvi unele probleme minore din casa ta.

05 nov. 2015, 12:44
Nouă lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu folia de aluminiu

Iată 9 lucruri pe care nu ştiai că le poţi face cu folia de aluminiu:

Nu lăsa bananele să se păteze

Bananele încep să se păteze destul de repede după ce le cumperi şi le duci acasă. Poţi observa primele pete la nici două zile de la cumpărare. Pentru a preveni apariţia petelor maro pe banane, înfăşoară-le cu o folie de alumiu la coadă şi te vei bucura de ele mult mai mult timp.

Îndepărtează rugina

Rupe o bucată de folie de aluminiu şi strânge-o în mână, după care începe să freci suprafeţele acoperite cu rugină. Ţine minte să foloseşti mănuşi atunci când efectuezi acest proces.

Curăţă grătarul

Desigur, trucul cu o ceapă tăiată în două sau cu şunca sunt la fel de bune, dar dacă nu ai nici una din cele două la îndemână, rupe o folie de aluminiu, strânge-o în mână, după care şterge grătarul înainte să prepari friptura.

Curăţă oalele

Dacă vrei să cureţi oalele arse după ce ai gătit, dar nu ai la îndemână un burete de sârmă, poţi îndepărta murdăria cu minimum de efort, folosind o bilă din folie de aluminiu.

Protejează crusta tartei

Cel mai probabil, bunica ta foloseşte de mult timp acest truc. Tot ce trebuie să faci este să înfăşori marginile tartei în folie de aluminiu şi abia apoi să bagi tava la cuptor.

Împrospătează zahărul brun

Cu siguranţă, la un moment dat ai avut de-a face cu experienţa nefericită cu zahărul brun întărit. De acum, ţine minte că poţi înmuia zahărul în cel mai scurt timp, dacă îl pui într-o folie de aluminiu şi îl bagi la cuptor pentru 2 – 3 minute, la 180 de grade Celsius.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.