O ieşeancă a sedus şi prădat bărbaţi potenţi financiar, apoi a apărut într-o telenovelă

O femeie cercetată în mai multe dosare penale la Iaşi, dată dispărută de achetatori, a apărut într-un serial de televiziune difuzat de ProTv, canalul românesc cu cea mai mare audienţă. Aura Blăniţă e căutată de autorităţile din oraş de aproximativ un an, după ce pe numele ei au în­ceput să „curgă“ plângeri de înşe­lăciune, furt sau exercitarea fără drept a unei profesii. Femeia îşi făcuse o adevărată meserie din a pretinde că lucrează la importante structuri ale statului - cum ar fi, de exemplu, Serviciul Român de In­for­maţii - pentru a seduce bărbaţi potenţi financiar.

24 mai 2016, 03:27
O ieşeancă a sedus şi prădat bărbaţi potenţi financiar, apoi a apărut într-o telenovelă

După ce a fost dată de gol şi mai multe plângeri pe numele ei au ajuns la Poliţie sau Parchet, Aura Blăniţă a dispărut din Iaşi. Se zvonea că ar fi ajuns la Bucureşti, acolo unde ar fi reuşit să mai „stoarcă“ de bani un bărbat. A ieşit din nou la rampă la finele lunii aprilie, atunci când a apărut înepisodul 8 al serialul de televiziune Atletico Textila, una dintre produc­ţiile Pro Tv ce este difuzată la oră de maximă audienţă.

Procurorii, rugaţi să se uite la serial

Aura Blăniţă este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, printre altele, şi într-un dosar în care este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii, fiind acu­zată de un avocat dinIaşi că i-ar fi furat bani şi legitimaţia din porto­fel, pe care ar fi folosit-o pentru a „profesa“. Plângerea a fost formulată de aproape un an, însă procu­rorii nu au putut avansa cu cercetările întrucât nu au reuşit să o localizeze pe Blăniţă şi să o cheme la audieri. Zilele trecute, avocatul păgubit în acest dosar a remis un document procurorilor prin care i-a anunţat că ar putea să dea de persoana pe care trebuie să o audieze dacă s-ar uita la televizor.

„Având în vedere faptul că organele de cercetare penală ce instrumen­tează cauza invocă, ca şi motiv al nesoluţionării acesteia, faptul că nu au cunoştinţă unde locuieşte actualmente persoana reclamantă, vă invederez faptul că numita Blăniţă Aura a apărut în serialul Pro Tv Atletico Textila – episodul 8, din 28.04.2016 – fapte ce oferă, în opinia mea, suficiente date pentru identificarea locului în care se află şi audierea acesteia“, se arată în documentul remis procurorilor.

VIDEO: YouTube, Emisiuni Live

Se dădea ofiţer SRI

În plângerea formulată în acest dosar, avocatul ieşean, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, spune că a avut semnat un contract de asistenţă juridică cu Aura Blăniţă într-un dosar în care aceasta era cercetată de Secţia IV de Poliţie pentru fals, uz de fals şi înşelăciune.

„După câteva întâlniri pe care le-am avut la biroul meu, aceasta mi-a sustras portofelul în care erau legitimaţia de avocat, permisul de port armă şi sumele de 1.000 de euro şi 500 de lei“, se arată în plângere.

Ulterior, Blăniţă ar fi recunoscut că a furat banii şi ar fi restituit o parte avocatului, după care a fugit cu tot cu legitimaţia sa de avocat. Aura Blăniţă se lăudase de faţă cu avocatul că este locotenent-colonel la SRI având chiar şi legitimaţie şi o copie a diplomei de la Academia de Poliţie. De altfel, potrivit unor surse juridice, inclusiv SRI ar fi formulat plângere împotriva Aurei Blăniţăpentru că s-a folosit de numele instituţiei.

„Blăniţă Aura pretindea că este fosta soţie a unui mare şef al SRI Iaşi (al doilea în ierarhie) şi pretindea de multe ori că vorbeşte cu acesta la telefon, fostul soţ încercând să o sprijine în problemele pe care le are. De multe ori când venea la sediul cabinetului îi suna telefonul şi pretindea că vorbeşte cu domnul comisar-şef Carp (fostul şef al Poliţiei Vaslui) şi cu domnul Scripniciuc Ioan (Şeful IPJ Iaşi)“, se mai arată în documentele ajunse pe masa procurorilor ieşeni.

Aura Blăniţă a fost căsătorită în trecut cu doctorul Lucian Farmatu, împreună cu care a contractat un credit pentru o casă, caz soldat cu un dosar la Parchet pentru presupuse fapte de fals. Farmatu a formulat şi el plângeri împotriva fostei neveste, acuzân­d-o că l-a păcălit că lucrează la SRI şi că ar fi fugit cu 20.000 de euro după ce s-au despărţit.

Ulterior, Blăniţă ar mai fi păcălit un bărbat din Bucureşti, căruia i s-a prezentat ca angajat alBiroul de Combatare a Criminalităţii Organizate. Bucu­reşteanul a cunoscut-o pe Blăniţă pe un site de socializare şi a rămas fără mai multe obiecte scumpe şi fără bani atunci când a apărut inevitabila despărţire de „ofiţerul sub acoperire“ Aura Blăniţă.