O nouă direcţie înfiinţată în Primăria Capitalei. Edilul va avea Corp de control

Primarul Capitalei va avea corp de control, direcţie distinctă în cadrul aparatului de specialitate, în subordinea sa directă, cu 23 de angajaţi.

31 mart. 2016, 15:19
O nouă direcţie înfiinţată în Primăria Capitalei. Edilul va avea Corp de control

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, o Hotărâre privind transformarea mai multor servicii din cadrul PMB în direcţii, dar şi pentru înfiinţarea corpului de control al primarului general, la nivel de direcţie, ca structură distinctă în cadrul aparatului de specialitate al edilului, în subordinea sa directă, scrie news.ro.

„Activitatea desfăşurată de corpul de control al primarului general al Municipiului Bucureşti are caracter administrativ şi nu se suprapune cu cea efectuată de către Direcţia Managementul Calităţii, Direcţia Audit Public Intern sau de către Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte documentul.

În noua direcţie îşi vor desfăşura activitatea funcţionari publici şi personal contractual.

Corpul de control al primarului va fi condus de un director executiv şi va avea două servicii, unul de control instituţional şi unul pentru controlul gestionării şi utilizării fondurilor. Serviciul control instituţional va avea un şef serviciu, patru inspectori superiori, trei inspectori principali şi doi inspectori asistenţi şi un inspector de specialitate.

Serviciul controlul gestionării şi utilizării fondurilor va avea un şef serviciu, trei inspectori superiori, trei principali şi unul de specialitate. De asemenea, corpul de control va avea un comportament secretariat, care va avea un inspector şi doi referenţi.

„Corpul de control realizează controlul activităţilor aparatului de specialitate al primarului general precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Bucureşti precum şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local, în baza planului anual de control sau din dispoziţie primarului general. În exercitarea atribuţiilor de control, personalul nominalizat este îndreptăţit să solicite documente, informaţii şi date referitoare la aspectele care fac obiectul acţiunii de control”, se mai arată în raportul de specialitate.

Structurile asupra cărora se desfăşoară controlul au obligaţia să pună la dispoziţie personalului cu atribuţii de control documentele, informaţiile şi datele solicitate în vederea executării controlului. În exercitarea atribuţiilor sale, corpul control al primarului general va putea solicita sprijinul altor angajaţi din aparatul de specialitate.

Această direcţie va planifica şi va organiza activităţile de control, va întocmi rapoarte de control intern, note şi informări cu privire la rezultatele controalelor efectuate, va propune edilului măsuri pentru înlăturarea deficienţelor semnalate, va monitoriza stadiul implementării măsurilor dispuse şi, în cazul în care aspectele semnalate sunt susceptibile de a atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, propune sesizarea organismelor competente.