O nouă materie pentru elevi? Vezi ce s-ar putea preda în şcolile din România, începând din toamnă

Elevii ar putea avea o nouă materie obligatorie de studiu. Potrivit unui proiect de lege, nutriţia s-ar putea învăţa la şcoală.

10 mart. 2015, 14:56
O nouă materie pentru elevi? Vezi ce s-ar putea preda în şcolile din România, începând din toamnă

Un proiect de lege care ar adăuga o materie în plus pentru elevi, începând cu clasa a I-a şi terminând cu a XII-a, a ajuns pe masa de lucru a senatorilor şi deputaţilor. Potrivit libertatea.ro, iniţiatorul proiectului, senatorul PSD Ovidiu Donţu, vrea ca începând cu viitorul an şcolar elevii să aibă în programă şi materia Alimentaţie Sănătoasă, care să îi educe pe elevi în privinţa hranei zilnice.

„În acest fel, se va diminua numărul cazurilor de îmbolnăviri determinate de alimentaţia incorectă a copiilor. Desigur că părinţii se străduiesc, fiecare după nivelul său de cultură, educaţie, mediu social, dar şi după obiceiurile culinare învăţate de la părinţii şi bunicii lor, să ofere o alimentaţie cât mai bună copiilor lor. Nu întotdeauna se reuşeşte acest lucru, iar tentaţiile către mâncarea de tip fast-food sau junk-food sunt mari”, susţine senatorul Donţu.

Obiectul de studiu va putea fi predat potrivit lui Donţu de către învăţătoare la ciclul primar şi de diriginte la clasele mari. Acesta nu exclude însă ca „Alimentaţia Sănătoasă” să fie predată elevilor chiar de către specialiştii în nutriţie, în cazul în care vor dori acest lucru.

Citeşte şi: RELIGIA în şcoli: Aproximativ 77% dintre elevi doresc să studieze această materie