O pensionară a înfiinţat un adăpost pentru femeile bătute VIDEO

O pensionară de 69 de ani din judeţul Sibiu a devenit sprijinul femeile maltratate. Ea conduce o asociaţie înfiinţată pentru femeile bătute de soţi. Mai mult decât atât, a construit şi un adăpost secret unde le găzduieşte pe victime. Multe dintre ele vin chiar cu copiii în braţe.

16 feb. 2017, 12:31
O pensionară a înfiinţat un adăpost pentru femeile bătute VIDEO

Din 2005, Cristina Mateş se ocupă exclusiv de femeile agresate de soţi. Pensionara a cumpărat o casă pe care a transformat-o în adăpost pentru victime şi a angajat apoi mai mulţi specialişti în domeniu.

„Noi primim femei victime ale violenţei în familie, cu sau fără copii. Aceste femei vin când nu mai suportă acasă bătăile, înjuriile. Femeile sunt consiliate de asistenta socială, de cei doi psihologi pe care i-am angajat. Agajaţii noştri încearcă să afle care este dorinţa femeii, cum vrea să iasă din această situaţie şi este îndrumată. I se arată paşii pe care vrea să-i urmeze”, povesteşte femeia.

Numărul femeilor care şi-au făcut curaj să ceară ajutor a crescut din ce în ce mai mult.

Anual, zeci de femei din întreg judeţul, care trăiesc adevărate drame, cer ajutorul acestei asociaţii. Cele mai multe dintre ele reuşesc apoi să înceapă o viaţă nouă.

În adăpost ajung femei din toate categoriile sociale.

Potrivit România TV, până în 2010, bătrâna a avut un parteneriat cu o asociaţie din Norvegia, de unde primea bani pentru adăpost. După terminarea proiectului, ea a făcut tot ce i-a stat în putinţă să strângă banii necesari pentru ca adăpostul să poată funcţiona.

Vezi si: Scene şocante pe o stradă din Buzău. Mai multe femei au fost bătute de un tânăr, trei masini distruse