Oamenilor nu le-a venit să creadă: Misterul SUNETELOR BIZARE care terorizează un oraş întreg a fost ELUCIDAT

Locuitorii unui oraş din regiunea Southampton, în special cei care stau la malul oceanului Atlantic, sunt terorizaţi de săptămâni întregi de o serie de sunete bizare care le disturbă somnul. În prezent, cercetătorii spun că este vorba de ritualul unui peşte oceanci, care produce o serie de sunete ciudate ca să atragă femelele.

23 oct. 2013, 17:46

Autorităţile din localitatea Hythe au primit zeci de plângeri de la localnici, pe motiv că nu pot dormi din cauza unor sunete ciudate. Astfel, mulţi dintre ei şi-au abandonat casele şi s-au mutat la prieteni pentru a încerca să fugă de ele, potrivit The Sun.

Citeşte şi Cele mai ciudate zgomote pe care le scoate corpul uman şi de ce

Cu toate acestea, cercetătorii locali au explicat că este ar putea fi ritualul de împerechere al unor peşti oceanici, sunetul fiind propagat de apa oceanului. Mai mult, volumul acestuia este mărit de clădirile din jur şi de vasele care navighează în zonă, mai ales că este vorba de o serie de bâzâituri pe care masculii le folosesc pentru a atrage femele.

Există o probabilitate foarte mare. Există numeroşi „peşti sonici” în nordul Atlanticului şi în apropierea Canalului Englez„, a explicat cercetătorul Ben Wilson, care a studiat cazul.

Citeşte şi Poţi jura că auzi un copil plângând. O pasăre scoate sunete asemănătoare unui bebeluş VIDEO

Oamenii din zonă sunt îngroziţi şi recunosc că au probleme serioase la muncă şi în viaţa de zi cu zi.

La început am crezut că înnebunesc. Îl aud în fiecare seară dacă nu bate vântul sau nu plouă. Nu mă ţine trează, dar nu mai pot să adorm daca mă trezesc din cauza lui. De obicei se aude sub forma unui bâzăit. De multe ori am crezut că este vorba de o maşină de spălat care funcţionează în miez de noapte, dar se întâmplă prea des. Este un sunet ascuţit care pur şi simplu pulsează prin pereţii casei„, a povestit Linda Zammit, una dintre victimele împerecherii peştilor.

Ascultă sunetele produse de „peştii cântăreţi”: