Ochişorii lor nu văd trandafirii din faţa casei. POVESTEA SFÂŞIETOARE a gemenilor CONDAMNAŢI la întuneric

Tineri, frumoşi şi plini de speranţe, doi tineri din Botoşani au aflat în urmă cu doi ani că urmează să devină părinţi. Li s-a spus că vor avea gemeni şi pentru ei nimic altceva nu mai conta. Se vedeau deja plimbându-şi copiii în parc, îşi imaginau serbările de sfârşit de an şcolar sau banchetul de la 18 ani. Doar un părinte poate înţelege ce era în sufletele lor la aflarea acelei veşti. Din păcate, fericirea lor s-a transformat subit într-un coşmar după 32 de săptămâni de sarcină.

27 oct. 2014, 06:43

Doi copii de un an şi patru luni sunt condamnaţi la întuneric pentru că părinţii lor sunt mult prea săraci să-i poată salva. Au venit pe lume la 32 săptămâni, într-o maternitate din zona Moldovei. Ianis şi Rareş au stat 43 de zile într-un incubator şi au plecat acasă cu o fişă medicală în care scria că sunt perfect sănătoşi. Toată familia era fericită pentru că ce fusese mai greu trecuse cu bine, însă lucrurile stăteau cu totul şi cu totul altfel.

După externare, mămica lor a observat că ochișorii copiilor nu arătau bine. Îngrijorată, tânăra a plecat în aceeaşi zi cu băieţii la un spital din Iaşi şi după câteva ore avea să afle cu stupoare că micuţii ei sunt condamnaţi la întuneric şi suferinţă. Doctorii i-a spus că gemenii nu vor putea vedea pentru că au retinopatie de prematuritate stagiile 4 și 5 și singura lor șansă de a vedea într-o zi chipul mamei este doar în Statele Unite ale Americii.

Au bătut din uşă în uşă pentru a cere dreptul la o viaţă normală pentru copiii lor. Strigătele lor de disperare nu erau auzite. Simţeau că totul se năruie pentru ei. Băieţii lor nu aveau niciodată să le vadă iubirea din ochi, nu aveau să vadă culorile toamnei sau jucăriile din camera lor.

Rares vede cu un ochisor, merge, vorbeşte, e mai bine. Ianis are probleme locomotorii, tetrapareza spastica, encefalita cronica, nu merge, nu vorbeste, nu sta in fund si nu vede deloc. El nu poate distinge lumina de intuneric. Este cumplit! Mi-am dorit atât de mult aceşti copii. Când erau în burtică le promiteam o lume frumoasă. Le vorbeam despre trandafirii din faţa casei, despre ziua în care vor merge la grădiniţă, la şcoală, despre banchetul de 18 ani. Visam să ajungă mari. Le promiteam că mami va avea mereu grijă de ei. Aşteptam cu atâta nerăbdare să-i aud cum mă strigă, să-i văd jucându-se, alergând. Nu ştiu dacă oamenii pot înţelege durerea din sufletul meu”, spune Flavia, mămica gemenilor.

Lui Rareș, doctorii din România au reușit să-i redea parțial vederea la ochiul drept, însă în cazul lui Ianis, complicațiie sunt mai mari și niciun doctor din România nu îl poate opera.

Până la operație, primul hop pe care trebuie să-l treacă familia micuților este controlul pe care-l vor face gemenii în Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico. Un singur control costă 550 de Euro plus transport și celelalte cheltuieli pentru micuți, suma de care avem nevoie este aproximativ 2.000 și ceva de euro.

După control, la scurt timp urmează testul cel mai greu și important: operația în Statele Unite ale Americii. Pentru un singur ochi, intervenția chirugicala costă 17.500 de dolari, o sumă colosală pentru ei.

Au nevoie de ajutor pentru a le oferi copiilor o viaţă normală. Nu rămâneţi indiferenţi şi haideţi să le dăm şansa de-a se bucură de dragostea părinţilor, de compania prietenilor, de frumuseţile naturii.

Donațiile pot fi făcute pe platforma de donații online a Asociatiei „Salvează o inimă„, http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares sau în conturile bancare deschise:

Cont RON: RO14RNCB0047127259210004
Cont EURO: RO68RNCB0047127259210002
Cont USD: RO41RNCB0047127259210003

Cod SWIFT: RNCB – Sucursala Proprietară Botoșani-Trusești.