OMS: Bilanţul deceselor provocate de Ebola în vestul Africii a crescut la 377

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de Ebola din Guineea, Liberia şi Sierra Leone a ajuns la 377 începând din februarie, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 14:32
OMS: Bilanţul deceselor provocate de Ebola în vestul Africii a crescut la 377

Doar în ultima săptămână în regiune au fost înregistrate 47 de noi cazuri şi 14 decese, în pofida trimiterii de experţi internaţionali la faţa locului pentru a contribui la eforturile de îngrădire a epidemiei.

Guineea este în continuare cea mai afectată, cu 264 de decese legate de Ebola, dar în ultimul timp a crescut şi numărul de decese înregistrate în Sierra Leone şi Liberia, cu 49, respectiv 24 de cazuri.

OMS depune eforturi pentru a coordona răspunsul la epidemie pe plan regional, dar impunerea restricţiilor necesare pentru a ţine sub control o astfel de boală infecţioasă se dovedeşte a fi dificilă.

Epidemia a dus la restricţionarea traficului aerian şi a comerţului în regiune.

Descoperită în 1976, în Republica Democratică Congo, Ebola continuă să aibă o rată a mortalităţii de până la 90% şi nu există vaccin ori tratament bine stabilit. În prima fază, virusul provoacă febră, dureri de cap şi musculare, conjunctivită şi slăbiciune generală, pentru a se ajunge apoi la faza mai severă caracterizată prin vărsături, diaree şi hemoragii.

Citeşte şi EPIDEMIE fără precedent. Cea mai ÎNGROZITOARE boală din lume pune medicii pe jar