Paltin Sturdza ACUZĂ: Procurorii DNA au trunchiat stenogramele în dosarul retrocedărilor ilegale

Paltin Sturdza, unul dintre principalii inculpaţi din dosarul retrocedărilor ilegale al fostului deputat Viorel Hrebenciuc, susţine că anchetatorii ar fi trunchiat stenogramele în baza cărora a stat în arest timp de 5 luni.

13 aug. 2015, 09:32
Paltin Sturdza ACUZĂ: Procurorii DNA au trunchiat stenogramele în dosarul retrocedărilor ilegale

Paltin Gheorghe Sturdza, presupusul beneficiar al retrocedărilor frauduloase de pădure, consideră că procurorii ar fi trunchiat stenogramele pentru care acesta a fost arestat.

Citeşte şi: Viorel Hrebenciuc, despre situaţia actuală din PSD: Caldă, caldă VIDEO

Avocaţii lui Paltin Sturdza au prezentat mai multe înregistrări care ar fi dovada că procurorii DNA ar fi modificat stenogramele din dosarul său.

Într-una dintre acestea, apărătorii lui Sturdza îi acuză pe anchetatori că au scris că fostul deputat Ioan Adam l-ar fi întrebat pe Paltin Sturdza daca are bani să continue activitatea. Pe de altă parte, avocaţii spun că, de fapt, clientul lor ar fi fost cel care a întrebat dacă există o anumită bază pentru a continua activitatea, scrie b1.ro.

În alt caz, Paltin Sturdza susţine că expresia „faza a doua” a fost înlocuită greşit cu „şpaga a doua”. Acesta afirmă că se referea la faza a doua a procesului de retrocedare, iar nu la banii pe care ar fi urmat să îi dea drept şpagă.

Citeşte şi: Viorel Hrebenciuc, surprins la plimbare în mall. Cum s-a relaxat politicianul VIDEO

Procurorii DNA mai sunt acuzaţi şi că au omis din interceptări cuvintele lui Ioan Adam prin care fostul deputat încerca să îl convingă pe Sturdza că Dan Costin Bengescu va oferi o garanţie de un milion de euro.

Procurorii îl acuză pe Viorel Hrebenciuc că ar fi făcut presiuni în cadrul conducerii Romsilva, pentru ca Paltin Sturdza, un presupus moştenitor al lui Nicolae Ghica, să intre în posesia a 43.000 de hectare.

Citeşte şi: Viorel Hrebenciuc, surprins la plimbare în mall. Cum s-a relaxat politicianul VIDEO

În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.