Traian Băsescu, alături de nepoţica Sofia Anais, la parada din Piaţa Constituţiei FOTO VIDEO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mers la parada militară de 1 Decembrie, organizată, marţi, în Piaţa Constituţiei, însoţit de nepoţica sa, Sofia Anais, fiica mezinei Elena Băsescu.

01 dec. 2015, 09:00

Traian Băsescu şi nepoţica lui Sofia Anais au participat la ceremonia de 1 Decembrie din Piaţa Constituţiei. Cei doi au stat în tribuna oficială, de unde au urmărit parada militară.

La finalul paradei, Băsescu le-a spus jurnaliştilor că micuţa Sofia Anais a vrut să îl însoţească la ceremonie, deoarece este pasionată de cai. „I-am explicat la televizor, când se dădeau secvenţe, că sunt parade la care participă militari, maşini şi cai. Şi a vrut la cai, ea mergând în fiecare zi cu bunica la cai„, a spus Traian Băsescu.

„Sunt Sofia şi am fost şi eu la paradă. Cel mai mult mi-au plăcut soldaţii şi caii. Prima lecţie de istorie„, a scris mai târziu Băsescu pe Facebook, postând şi o imagine cu micuţa.

VEZI ŞI ZIUA NAŢIONALĂ a României. PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie, în Piaţa Constituţiei

Pe pagina de Facebook, Traian Băsescu a postat, luni seara, o imagine cu mesajul „La multi ani, România mea”. Unii internauţi au sancţionat postarea fostului sef al statului.

Romania este a tuturor romanilor nu a dvs. La multi ani Romania ar fi fost suficient. Suna sinistru avand in vedere ca ati fost Presedintele Romaniei pentru o perioada prea mare. Trist !!!”

Răspunsul lui Băsescu: „Spuneţi şi dumneavoastră, măcar în gînd, ROMÂNIA MEA. Pare greu?”

Din fericire nu mai este ROMANIA ta. Din nefericire nici fara tine nu sunt prea fericit… Dar sunt fericit ca nu mai este a ta!!!”, i-a scris un alt internaut.

„Oricum, indiferent unde am fost şi ce am făcut sau ce voi face, va rămîne ROMÂNIA MEA. Încercaţi şi dumneavoastră”, a fost replica lui Băsescu. 

 

Parada militară de Ziua Naţională a României are loc, începând cu ora 11.00, în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti9. Peste 2.600 de militari şi 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS şi Poliţia Locală vor lua parte la paradă. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, dar şi cei trei foşti şefi de stat, Traian Băsescu, Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, sunt prezenţi în Piaţa Constituţiei.