De ce este atât de periculos PARIZERUL pentru sănătate. Află ce conţine produsul şi cum se fabrică VIDEO

Pentru mulţi dintre români, parizerul este alimentul care îi salvează atunci când au nevoie de o gustare luată pe fugă. Chiar dacă este ieftin şi săţios, mulţi consumatori ar trebui să se gândească de două ori înainte de a-l folosi în sandvich-uri. Un filmuleţ apărut pe internet, desprins parcă din filmele de groază, arată modul în care se prepară parizerul, alimentul atât de apreciat de unii consumatori.

14 ian. 2014, 12:20
De ce este atât de periculos PARIZERUL pentru sănătate. Află ce conţine produsul şi cum se fabrică  VIDEO

Din lipsă de educaţie sau din sărăcie, mulţi români mănâncă prost şi ieftin. Chiar dacă sunt nerecomandate de nutriţionişti, mezelurile fac parte aproape zilnic din meniul acestor consumatori. Multe dintre mezeluri conţin cantităţi impresionante de apă şi grăsime, şorici, cantităţi infime de carne şi generoase de E-uri, punându-ne sănătatea într-un mare pericol.

VEZI ŞI De ce sunt crenvurştii atât de PERICULOŞI pentru sănătate? Vezi cum se prepară aceste alimente VIDEO

De asemenea, parizerul mai conţine, în concentraţii ridicate, piele, tendoane şi cartilagii. Pielea apare pe etichetă ca şi ingredient separat, însă tendoanele sunt conţinute de carnea dezosată mecanic, adică resturile de pe oase.

Cantitatea ridicată de apă din parizer face necesară folosirea unui agent gelifiant, caragenanul (E407). Unele studii arată că E407 ar putea fi responsabil pentru apariţia cancerului colorectal.

Citeşte şi: Hârtia igienică, ingredient de bază în PARIZER. DSP Alba a deschis o anchetă

Parizerul conţine şi o serie de aditivi. Guma de guar (E412) este un agent de îngroşare, care potenţează acţiunea caragenanului. E412 poate provoca astm, alergii, greţuri, balonări, eczeme.

Nitritul de sodiu (E250) şi nitratul de sodiu (E251) sunt doi aditivi al căror consum poate duce la apariţia cancerelor.

Un alt aditiv care se găseşte în compoziţia parizerului este monoglutamat de sodiu (E621). În cazul copiilor mici, E621 poate interacţiona cu hemoglobină, blocând-o şi oprind sau reducând dramatic alimentarea ţesuturilor cu oxigen. Acest mecanism, dacă intervine, este unul mortal.

VEZI ŞI: Scene incredibile într-un magazin cu mezeluri. Gestul vânzătoarelor îţi va tăia orice poftă