Funcţia de director SRI este VACANTĂ. Parlamentul a luat act de DEMISIA lui George Maior

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a luat act, în ședința de marți, de demisia lui George Maior din funcția de director al SRI. Funcţia de director SRI a devenit vacantă, astfel că preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să facă o nominalizare.

03 feb. 2015, 11:14
Funcţia de director SRI este VACANTĂ. Parlamentul a luat act de DEMISIA lui George Maior

Parlamentul a votat un proiect de hotărâre privind declararea vacantă a funcției de director SRI cu 362 de voturi „pentru” și o abținere.

Preşedintele Senatului, Cătălin Popescu Tăriceanu, a declarat, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite, că parlamentarii vor vota o hotărâre prin acre se va lua act de demisia lui George Maior.

„Urmează să votăm o hotărâre prin care luăm act de demisia domnului George Maior din funcţia de director al SRI şi, conform legislaţiei, declarăm funcţia vacantă, urmând ca procedurile legale să îşi urmeze cursul prevăzut de lege„, a spus Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis trimite Parlamentului SCRISOARE după demisia lui GEORGE MAIOR

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat, în 27 ianuarie, demisia de la conducerea SRI preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o. Ulterior, preşedintele a cerut Parlamentului să ia act de această demisie şi să decidă vacantarea postului.

Klaus Iohannis urmează să facă o nouă propunere, care va fi spusă votului în Parlament.