Pasagerii unei curse Tarom, blocaţi pe aeroportul din Amsterdam. O aeronavă a adus în ţară doar o parte a pasagerilor UPDATE

Cei 120 de pasageri a unei curse Tarom sunt blocaţi de peste 12 ore în aeroportul din Amsterdam din cauza unor probleme tehnice ale aeronavei care urma să-i aducă în ţară. O aeronavă a adus în ţară doar o parte a pasagerilor, câţiva, care au rămas la un hotel din apropierea aeroportului fiind "uitaţi" în aeroport.

03 dec. 2017, 09:13
Pasagerii unei curse Tarom, blocaţi pe aeroportul din Amsterdam. O aeronavă a adus în ţară doar o parte a pasagerilor UPDATE

UPDATE: Directorul general al Tarom, Werner Wilhelm Wolff, a discutat cu cei şase pasageri ai zborului ROT364 care au rămas la Amsterdam, asigurându-i că transportatorul aerian de stat caută rute alternative pentru a-i transporta cât mai repede posibil către Bucureşti.

Tarom caută acum rute alternative pentru a-i aduce la Bucureşti pe cei uitaţi la Amsterdam, potrivit lui Wolff.

„De asemenea, directorul companiei a precizat că Tarom va respecta cu stricteţe legislaţia şi va acorda compensaţiile prevăzute de prevederile internaţionale”, arată un comunicat al companiei.

UPDATE: TAROM va acorda despăgubiri pasagerilor zborului Amsterdam-București, iar șeful reprezentanței companiei la Amsterdam va fi demis, după ce peste 100 de pasageri au rămas sâmbătă seara pe aeroportul Schipol, din cauză că aeronava care trebuia să îi transporte s-a defectat.

„TAROM va respecta legislația și va acorda despăgubiri pasagerilor afectați pe zborul de Amsterdam. Noul director general (Wolff Werner-Wilhelm — n. r.) a cerut lista pasagerilor pentru a-i contacta personal, dar încă nu a primit-o. Azi a decis să îl revoce pe șeful reprezentanței TAROM Amsterdam”, au spus surse.

Totodată, la nivelul TAROM s-a instituit o celulă de criză pentru zborul Amsterdam-București.

UPDATE: Unii pasageri ai avionului Tarom blocat pe aeroportul din Amsterdam nu au fost informaţi că va veni o aeronavă Tarom duminică dimineaţă pentru a-i transporta la Bucureşti şi au fost uitaţi la hotelul de lângă aeroport.

Compania a trimis duminică dimineaţă un avion care să-i preia pe pasageri, dar unii pasageri, care au dormit la hotelul de lângă aeroport, au fost uitaţi acolo.

Astfel, aeronava a decolat spre Bucureşti fără toţi pasagerii din avionul blocat. Cursa era programată să plece spre Bucureşti în jurul orei 10:00, ora României.

 

Pasagerii s-au plâns de serviciile proaste de comunicare ale companiei de stat, iar unii dintre ei au dormit în aeroport.

„Din păcate, după ce am fost debarcaţi nu am primit niciun fel de informare oficială de la TAROM – dacă ne putem caza, dacă ne va fi restituită contravaloarea cazării, unde, ce putem face, care sunt următorii paşi”, a declarat telefonic unul dintre pasageri, Cătălin Ciobanu, potrivit news.ro.

Pasagerul a precizat că a primit pe Facebook o confirmare că va veni o aeronavă dimineaţă pentru a-i prelua pe călători.

La ora 12:00 noaptea, au ajuns pe aeroport doi reprezentanţi ai Ambasadei României, care au ajutat pasagerii, iar la ora 5:00 dimineaţa a venit reprezentantul Tarom de la Bruxelles.

Duminică dimineaţă a decolat spre Amsterdam o altă aeronavă Tarom, care va aduce pasagerii la destinaţie, cursă programată să plece spre Bucureşti în jurul orei 10:00, ora României.