PASCĂ pentru întârziaţi. Cea mai simplă reţetă de pască cu brânza şi stafide. Trucurile bunicii

REŢETĂ PASCĂ. Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiției, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combinații, pasca este un desert tradițional. Dacă nu ai mult timp la dispoziție să o prepari, alege varianta de pască rapidă cu brânză şi stafide şi te vei linge pe degete de bună ce este!

15 apr. 2017, 03:53
PASCĂ pentru întârziaţi. Cea mai simplă reţetă de pască cu brânza şi stafide. Trucurile bunicii

REŢETĂ PASCĂ. Ca să obții cea mai cremoasă și mai aromată umplutură de pască, încearcă aceste trucuri.

  • Ai grijă să scurgi foarte bine brânza de vaci, mai ales dacă folosești brânză proaspătă. Cel mai bine este să o lași la scurs, la frigider, cu o seară înainte de preparare.
  • Pasează brânza în blender sau mixeaz-o până devine ca o cremă. Adaugă în compoziție și smântâna grasă, pentru a fi mai fină.
  • Pentru un gust deosebit, adaugă coajă rasă de lămâie, vanilie și esență de rom.
  • Hidratează stafidele în apă în care ai adăugat esență de rom, după gust.
  • Dacă folosești la pască aluat de cozonac, mixează gălbenușurile cu un praf de sare, pentru a căpăta o nuanță mai frumoasă. Așa și aluatul va fi mai colorat.
  • Dacă ai uitat să scurgi brânza, adaugă în compoziție și 2 linguri de griș. El va absorbi lichidul în exces și astfel pasca nu va mai rămâne crudă.
  • Coace pasca la foc mic spre mediu, pentru a avea timp compoziția să se pătrundă. În caz contrar, vei arde aluatul înainte să coci mijlocul umpluturii.

Pască cu brânza şi stafide – Ingrediente

1 kg brânză
200 g zahăr
200 g griș
100 ml lapte
100 g unt
4 ouă
1 linguriță praf de copt
150 g stafide

Pască cu brânza şi stafide – Preparare

Amesteci brânza cu zahărul și laptele. Adaugi untul moale, ouăle, grișul și praful de copt. Omogenizezi bine ingredientele. La final, adaugi stafidele. Torni aluatul într-o tavă cu pereții detașabili și unsă cu unt. Coci prăjitura 40 de minute la 180 °C. O decorezi după imaginaţie.