Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii, explică o inadvertenţă din CV: o derogare obţinută în temeiul legii

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a recunoscut că CV-ul postat pe pagina ministerului a conţinut informaţii eronate legate de perioada în care şi-a obţinut examenul de primariat.

04 feb. 2016, 16:50
Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii, explică o inadvertenţă din CV: o derogare obţinută în temeiul legii

Eroarea a fost sesizată de Realitatea TV şi se referea la faptul ca în CV-ul ministrului Achimaş-Cadariu scria că acesta şi-ar fi făcut specializarea pentru a deveni medic primar într-un singur an, faţă de cinci ani cât prevede legea.

Ministerul Sănătăţii explică într-un comunicat de presă că Patriciu Achimaş-Cadariu a devenit medic primar la trei ani după ce şi-a luat rezidenţiatul, adică în septembrie 2008, „în baza unei derogări obţinute în temeiul legii”.

„În CV-ul domnului Conf.Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, care a fost afișat pe site-ul Camerei Deputaților în anul 2015 și ulterior preluat pe site-ul Guvernului, au existat unele informații eronat prezentate.

Pentru corecta informare a opiniei publice și clarificarea aspectelor apărute în mass-media, pe pagina de web a Ministerului Sănătății (www.ms.ro) a fost publicat astăzi un Curriculum Vitae al dlui. Achimaș-Cadariu, în varianta completă și corectă.

Totodată, adaugăm precizarea că examenul de primariat a fost susținut de dl. Patriciu Achimaș-Cadariu în sesiunea din septembrie 2008, în baza unei derogări obținute în temeiul legii”, se precizează în comunicatul de presă.

Ministrul Achimaş-Cadariu: Afirmaţia pentru care mi s-a cerut demisia trebuie privită în context