Paza de coastă din Libia, acuzată că îi abuzează pe migranţi

Tacticile violente ale unor unităţi ale Pazei de Coastă din Libia şi acuzaţiile privind traficul uman ridică întrebări în privinţa alianţei statului african cu Uniunea Europeană, care a investit major în operaţiunile de căutare şi salvarea a imigranţilor, informează The Washington Post, potrivit Mediafax.

12 iul. 2017, 05:53
Paza de coastă din Libia, acuzată că îi abuzează pe migranţi

Paza de coastă din Libia a fost acuzată că abuzează imigranţii, în pofida finanţărilor şi instruirii din partea Uniunii Europene. Aceste abuzuri provoacă tensiuni între organizaţiile ce luptă pentru drepturile omului şi autorităţi, în privinţa imigrării.

Tensiunile sunt în special predominante în oraşul Zawiyah, unde Paza de Coastă este asociată unor miliţii şi grupări armate ce controlează traficul uman şi petrolul, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Peste 900 de migranţi au fost salvaţi în largul coastelor Libiei

Facţiunile sunt printre cei mai suspecţi parteneri ai UE, în cadrul eforturilor de a opri refugiaţii să ajungă pe ţărmurile europene.

Pentru marea majoritate a imigranţilor, a fi salvat de Paza de Coastă înseamnă a fi obligat să te întorci forţat în Libia, unde poţi fi expus mai multor abuzuri, încarcerat sau chiar vândut traficanţilor.