Afaceristul sirian din Timişoara, vizat de percheziţiile DIICOT, a fost REŢINUT. UPDATE

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat, joi dimineaţă, mai multe percheziţii în judeţele Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 17 milioane de lei. Afaceristul sirian Waari Ghessan, săltat de mascaţi în Timişoara, a fost reţinut, informează România TV. El este bănuit să ar fi condus o reţea de evaziune fiscală de milioane de euro cu facturi fictive. Bărbatul este cunoscut şi pentru scandalurile amoroase pe care le-a avut cu fosta soţie a regelui asfaltului, Georgică Cornu.

02 iun. 2016, 05:24
Afaceristul sirian din Timişoara, vizat de percheziţiile DIICOT, a fost REŢINUT. UPDATE

Jandarmii din cadrul Detașamentului de Intervenție Antiteroristă au descins, joi dimineaţă, la vila omului de afaceri Waari Ghessan, care este principalul suspect într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Timișoara, potrivit pressalert.ro.

Polițiștii de la “Crimă Organizată” au descins, în paralel, în alte 19 locaţii din Timişoara, Strehaia şi Oradea, inclusiv la depozitele firmei din Dumbrăviţa.

Suspectii in acest dosar sunt banuiti ca au organizat o grupare de evaziune fiscala care intrase in diverse domenii, de la comertul cu materiale de constructii, pana la vanzarea de zahar sau prestari de diverse servicii.

Prejudiciul adus statului roman se ridica la circa patru milioane de euro. La finalul acestora, politistii vor duce la audieri 19 persoane, printre care si omul de afaceri arab, considerat capul retelei.

Waari Ghesan a devenit cunoscut dupa ce prin firma sa Tioss Commerce a primit, fara nicio licitatie, dreptul de a infiinta primele economate din judetul Timis. De altfel, aceeasi firma se afla acum in vizorul anchetatorilor. In anul 2003, in Timis functionau, sub obladuirea Consiliului Judetean Timis, 30 de economate ale omului de afaceri arab. Presa relata atunci, insa, ca preturile practicate de aceste magazine erau chiar mai mari decat cele de pe piata si ca in acestea, in afara de alimente de baza, se comercializau si sucuri produse de firma lui Ghesan, desi acest lucru ar fi fost ilegal. Afacerea cu economate nu a durat mult, magazinele inchizandu-se unul dupa altul in momentul in care timisenii au realizat ca nu fac nicio economie.

Waari Ghesan mai este cunoscut dupa ce a intrat intr-o relatie cu Oana Cornu, fosta sotie a omului de afaceri Georgica Cornu, cu care traieste si in prezent.