PES şi PSD lucrează la realizarea unui pact european pentru tineri

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Partidul Social Democrat (PSD) doresc realizarea unui pact european pentru tineri, au anunțat, luni, la Palatul Parlamentului, liderii celor două formațiuni, Serghei Stanishev și Liviu Dragnea.
Iulian Tudor
07 nov. 2016, 19:09
PES şi PSD lucrează la realizarea unui pact european pentru tineri

„Este o inițiativă a social-democraților europeni, și anume realizarea unui pact european pentru tineri, este o acțiune care începe aici, în București, ocazie cu care și noi vom prezenta programul nostru pentru tinerii români, sigur, poate sper idei din programul nostru vor fi preluate de dl președinte Stanishev pentru a fi promovate și la nivel european”, a declarat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă comună cu oficialul european, prilejuită de evenimentul „Tinerii îndrăznesc să creadă în România”, organizat de PES și PSD, potrivit Agerpres.

Serghei Stanishev a evidențiat importanța tinerilor în politica europeană și a arătat că planul european are patru mai piloni.

„Familia noastră europeană împreună cu membrii Partidului Social Democrat și membrii Partidului Socialiștilor Europeni au dezvoltat un plan pentru tineret, un plan care are ambiția să schimbe modul deloc optimist în care tinerii percep viitorul lor și oportunitățile lor, pentru că toți membrii partidelor din Europa spun că tinerii din ziua de astăzi sunt neinteresați de politică. Dar noi vrem să creăm un plan pentru toți tinerii din Europa, pentru a fi atrași de politică și a avea o politică. Acest plan are 4 piloni — unul se referă la locurile de muncă — și știți că în România șomajul în rândul tinerilor este de 4 ori mai mare decât nivelul șomajului la nivelul populației. Vrem ca garanția pentru tineret să fie de 20 de miliarde de euro investiți în planul pentru tineret până în 2020 și tinerii din România să beneficieze de pe urma acestor investiții. Al doilea pilon este educația și vrem ca Programul Erasmus să crească și să fie în beneficiul tuturor tinerilor din Europa. Vrem o cultură accesibilă pentru toți tinerii din Europa, vrem acces la cultură, la cinema, la cărți, la biblioteci. Și vrem o garanție pentru copii, vrem ca cea mai mare Uniune din lume să nu mai omoare copii și să nu mai aibă copii care merg la culcare flămânzi. Fiecare al treilea copil din România este privat de lucrurile esențiale pentru viața lui și aceste lucruri trebuie să se schimbe”, a detaliat președintele PES.

Liderul european a apreciat o serie de inițiative ale PSD, cu referire la eliminarea a 102 taxe non-fiscale și la creșterea salariilor în medie cu 15% în educație și sănătate, și a criticat nivelul absorbției fondurilor europene în România.

„Sunt aici să vă spun că Europa trece printr-o criză și trebuie să ne întoarcem la elementele fundamentale, la corectitudine, la justiție socială, la statul de drept, la protecția valorilor și noi sperăm ca în decembrie PSD să câștige alegerile. După ce social-democrații vor câștiga alegerile și vor forma un guvern de stânga, vor avea multe de făcut, deoarece am fost șocat să aflu că până la această dată România a absorbit practic 0% din fondul de coeziune, 0,17%. E o rușine! Trebuia să fi primit 44 de miliarde de euro de la fondul de solidaritate, nu înțeleg cum Guvernul nu a creat o prioritate din acest lucru. Iar voi, media și societatea civilă, trebuie să îi trageți la răspundere pe cei responsabili, pentru că au fost aproape doi ani irosiți. A fost o risipă pentru dezvoltarea României, pentru bunăstarea voastră”, a mai afirmat președintele PES.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ când era ÎN ÎNCHISOARE
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Românii ajung direct la închisoare. Se schimbă legea. Pedeapsa va fi garantat cu executare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'