Peste 100 de localităţi din Republica Moldova doresc Unirea cu România. Au semnat deja declaraţia simbolică

Numărul localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţia simbolică de Unire cu România a ajuns, miercuri, la 103, în contextul în care preşedintele Igor Dodon a avertizat că aceste declaraţii au un caracter antistatal şi neconstituţional.

07 mart. 2018, 09:17
Peste 100 de localităţi din Republica Moldova doresc Unirea cu România. Au semnat deja declaraţia simbolică

Cea de-a o suta localitate care a semnat declaraţia simbolică de unire cu România a fost Sărata Galbenă (foto), din raionul Hânceşti, ulterior declaraţia a mai fost semnată de localităţile Popeasca din Ştefan Vodă, satul Stolniceni din Hânceşti şi Carabetovca din Basarabeasca.

Primarii şi consilierii din Republica Moldova, care au votat în favoarea declaraţiilor simbolice de unire cu României, vor participa la sfârşitul acestei săptămâni la Conferinţa aleşilor locali unionişti, organizată la Iaşi.

Anterior, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat în repetate rânduri că o unire cu România nu poate fi admisă şi a cerut pedepsirea cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova. Preşedintele Republicii Moldova a avertizat că aceste acţiuni au un caracter antistatal, antipopular şi neconstituţional.

Citeşte şi Prima localitate din România care a semnat Unirea cu Republica Moldova. „Cineva trebuia să ia de coarne acest taur al Unirii”

În acest sens, , în urmă cu o lună, Dodon a cerut Guvernului, Parlamentului şi instituţiilor de resort, să ia atitudine faţă de „aceste fenomene distructive în cel mai scurt timp, să condamne şi să iniţieze procedura de tragere la răspundere, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale, a tuturor celor care se fac vinovaţi de organizarea şi desfăşurarea acestor acţiuni, dar şi de neglijenţă în serviciu a responsabililor din organele de drept ale Republicii Moldova”.