Peste 20 de comune din Vaslui fără asistenţi medicali comunitari. Patru comune fără medici de familie

Un număr de 23 de comune din județul Vaslui nu au, în prezent, asistenți medicali comunitari sau mediatori sanitari, iar în alte patru comune nu sunt medici de familie, se arată într-un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

24 iul. 2017, 13:52
Peste 20 de comune din Vaslui fără asistenţi medicali comunitari. Patru comune fără medici de familie

Patru comune din județ nu au medici de familie, în ciuda eforturilor noastre de a aduce în zonele respective doctori. Medicii aleg să profeseze în oraș ori să plece din țară. Din păcate, pe lângă deficitul de medici de familie din județ, ne confruntăm și cu o lipsă a asistenților medicali din comunitățile rurale sau a mediatorilor sanitari. Există atât comune în care posturile sunt blocate, dar sunt și locuri în care s-au organizat concursuri la care nu s-a înscris nimeni, deoarece nu sunt persoane cu studii în domeniu”, a declarat pentru AGERPRES directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Reprezentanții DSP spun că o soluție pentru ocuparea unor posturi de asistenți medicali comunitari ar fi aceea ca autoritățile locale să se ocupe de angajarea și plata lor din bugetele locale.

Citeşte şi Colegiul Medicilor propune ca medicii de familie să poată acorda îngrijiri la domiciliu