PNL anunţă anularea marşului programat şi recomandă membrilor să meargă la centrele pentru donare de sânge

PNL anunță anularea marșului de protest anunțat a se desfășura sâmbătă, începând cu ora 11,00, în Capitală, își exprimă regretul pentru tragedia care a avut loc vineri seara în București și transmite condoleanțe familiilor îndoliate.
Alina Costache
31 oct. 2015, 08:08
PNL anunţă anularea marşului programat şi recomandă membrilor să meargă la centrele pentru donare de sânge

Având în vedere tragedia petrecută în cursul serii de vineri, 30 octombrie 2015, în Capitală, organizarea marșului de protest anunțat a se desfășura începând cu ora 11,00 (de la Piața Victoriei/sediul Guvernului la sediul Ministerului Afacerilor Interne) a fost anulată”. (…) „Pentru a le fi alături celor răniți, Partidul Național Liberal se alătură campaniei pentru donare de sânge în Capitală și le recomandă tuturor membrilor și simpatizanților care ar fi luat parte la acest marș să se îndrepte către centrele pentru donare de sânge”, se arată într-un comunicat PNL.

Citeşte şi Mărturii ŞOCANTE ale supravieţuitorilor despre noaptea de coşmar din Clubul Colectiv VIDEO

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei şi funcţionează într-o hală din fosta fabrică „Pionierul”. Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Trupa Goodbye To Gravity care a concertat în clubul Colectiv este formată din cinci tineri, evenimentul fiind anunţat pe pagina de Facebook a localului drept ”un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice”. 

Potrivit paginii de Facebook a Goodbye To Gravity, trupa rock este formată din cinci membri: Andrei Galut – voce, Alex Pascu – bass, Vlad Telea – chitară, Mihai Alexandru – chitară şi Bogdan Lavinius – tobe.

Pe pagina clubului Colectiv se preciza că spectacolul va beneficia ”de un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice şi decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului”: „Goodbye To Gravity lansează noul album «Mantras of War», vineri, 30 octombrie, cu un spectacol inedit. Concertul va beneficia de un show de lumini customizat, precum şi de efecte pirotehnice şi decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului. Nu vor lipsi invitaţi speciali, un after-party de Halloween marca GTG şi multe alte surprize!”. Sâmbătă seară, în club era programat să aibă loc un concert susţinut de Cedry2K.

Citeşte şi INCENDIU în Club Colectiv. Mărturie cutremurătoare: „Probabil aşa arată infernul”

explozie puternică urmată de incendiu s-a produs, vineri seară, în jurul orei 23.10, în clubul Colectiv din Capitală, situat în apropiere de Maternitatea Bucur. În localul respectiv urma să aibă loc un concert al trupei Goodbye To Gravity, iar alături de aceasta urmau să urce pe scenă și artiști români. În cauză a fost deschis dosar penal.

27 tineri au murit, dintre care unul la Spitalul Universitar, iar alte 180 de persoane au fost rănite, dintre care câteva zeci nu au avut nevoie de spitalizare. Mai multe persoane au fost resuscitate în stradă, fără succes, de către medicii sosiţi la locul tragediei. Printre morţi s-ar afla, potrivit unor surse, şi toboşarul trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Club Colectiv cu ocazia lansării unui album nou, de pe care, ironic, primul extras pe single era numit „The Day We Die” (Ziua în care vom muri, în traducere).

162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit comunicatului MAI.

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'