Poliţia din Finlanda a primit mandat de arestare pe numele liderului catalan Carles Puigdemont

Poliţia finlandeză a anunţat sâmbătă că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică, Reuters.

24 mart. 2018, 11:29
Poliţia din Finlanda a primit mandat de arestare pe numele liderului catalan Carles Puigdemont

Poliţia finlandeză a anunţat sâmbătă că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică.

Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a confirmat că a primit mandatul emis de Madrid, care a ajuns acum la un procuror ce va studia cazul.De asemenea, au fost solicitate mai multe informaţii şi din Spania.

Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari şi a ţinut vineri un discurs la Universitatea din Helsinki. Parlamentarul finlandez Mikko Karna, a declarat presei că programul lui Puigdemont s-a încheiat vineri şi că liderul catalan este aşteptat să părăsească Finlanda în cursul zilei de sâmbătă.

Într-un interviu acordat mai devreme postului Catalunya Radio, avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat că acesta se va prezenta la poliţia finlandeză.

Treisprezece lideri separatişti catalani, între care şi Carles Puigdemont, sunt acuzaţi de „rebeliune”, care este oinfracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani. În total, 25 de politicieni separatişti vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere.