Poliţiştii ridică documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu

Poliţiştii ridică, vineri dimineaţa, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte şi de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

30 sept. 2016, 08:06
Poliţiştii ridică documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, de la Institutul de Medicină Legală şi de la SMURD, pentru unele dintre probele ridicate, poliţiştii deplasându-se la sediul instituţiilor.

Rude, prieteni sau oameni simpli, cu toţii au mers în număr foarte mare la Agnita. Oamenii au venit cu lumânări şi coroane de flori, să îşi ia rămas-bun de la Gyuri. Ioan Gyuri Pascu este condus vineri pe ultimul drum.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Artistul va fi înmormântat vineri, în localitate Agnita din judeţul Sibiu.

Continuă anchetele după moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru infracțiunea de omor, după ce au cerut documente de la Serviciul de Ambulanță şi SMURD. Fosta soţie va da o declaraţie amplă la poliţie unde va fi audiat şi medicul de pe ambulanţă.

Soţia actorului a sunat de 3 ori la 112.

„In urma cautarilor efectuate in baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastra, si petrecut in data de 26 septembrie anul curent, la orele 03:23, 04:42 si 04:53. Persoana care a efectuat primul apel a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

Apelanta a revenit precizand ca, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi Dispecerat. La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU – SMURD catre care a fost directionat. Datele referitoare la codurile de urgenta sunt de competenta agentiilor de interventie”, spun reprezentanţii STS pentru România TV.

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane.

Conducerea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a verifica modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu. Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Alis Grasu, medicul care l-a consultat pe artist cu două ore înainte de deces şi l-a diagnostocat cu atac de panică a încălcat fişa postului.

„Cel de-al doilea se referă la obligația medicului de a obține consimțământul pacientului atât pentru tratamentul aplicat cât și pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru dar a fost refuzat”, a mai spus Alis Grasu.

„Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanță sancționarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii. (..) Vom organiza o ședință de urgență în vederea stabilirii sancțiunii în cazul unui medic cu o vechime de 13 ani pe funcție, de 7 ani în serviciul de ambulanță, care până acum nu a avut nicio abatere disciplinară”, a mai spus Alis Grasu.

Medicul le-ar fi declarat superiorilor săi că Ioan Gyuri Pascu a refuzat să meargă la spital, cu două ore înainte să moară. Mai mult, el nu le-ar fi spus medicilor despre problemele sale cardiace

„Dacă pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea să îi inducă doctoriței gândul că sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgență fac aceste investigații, printre care și electrocardiograma. Medicul de pe mașina de consultație face electrocardiograma când sunt semne ale unei afecțiuni cardiace. Eu iau de bună ceea ce scrie în declarația doctoriței și în fișa de solicitare. A administrat o jumătate de fiolă de diazepam pentru că domnul Gyuri Pascu dorea să doarmă, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secundă intenția să îi iau apărarea medicului, am declanșat ancheta internă la câteva ore după intervenția medicului. S-a discutat la raportul de gardă”, a explicat Alis Grasu, potrivit antena3.ro.

De cealaltă parte, familia spune că medicul nu i-a făcut nici măcar un EKG, iar consultația ar fi fost una superficială.

Citeşte mai multe ştiri despre moartea lui Ioan Gyuri Pascu:

Scandal în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu: Medicul care l-a consultat cu două ore înainte de deces a încălcat fişa postului

Ministerul Sănătăţii anunţă „o posibilă abordare terapeutică superficială” la Ambulanţă în cazul Gyuri Pascu

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul morţii lui Gyuri Pascu.DSP şi Corpul de Control al Min. Sănătăţii au deschis anchete

Raed Arafat: Colegiul Medicilor este acela care trebuie să se pronunţe în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, despre intervenţia în cazul lui Ioan Gyuri Pascu: Pacientul acuza atacuri de panică şi insomnie