Ponta îl avertizează pe Dragnea: „Sper să nu fure în noaptea asta, la referendum”

Victor Ponta l-a taxat pe Liviu Dragnea în direct la România TV.

06 oct. 2018, 18:20
Ponta îl avertizează pe Dragnea: „Sper să nu fure în noaptea asta, la referendum”

Până la ora 19,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 5,15% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central. Cifra este una destul de mică și poate fi interpretată ca un posibil eșec pentru organizatori. Aflat la România TV, într-o emisiune cu Victor Ciutacu, Victor Ponta a comparat actualul referendum cu cel din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu, atunci când s-au prezentat peste 8,4 milioane de oameni la vot și în urma căruia Liviu Dragnea s-a ales cu o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare.

„Sper să nu fure în noaptea asta. Sper sincer, pentru el. Dragnea, în 2012, nu a furat voturi. Dacă fura voturi, trecea referendumul. Dosarul a fost unul politic.”, a spus Victor Ponta.

Despre Dăncilă: „Când am propus-o eu pe listă vorbea fluent franceză și engleză, între timp a uitat”

Viorica Dăncilă nu a scăpat nici ea de ironiile lui Ponta. Actualul deputat a recunoscut că el a pus-o pe listele pentru alegerile parlamentare, dar n-a ratat ocazia să o umilească. Sâmbătă seara, la România TV, Ponta a declarat că în urmă cu 9 ani, Dăncilă știa două limbi străine, dar, între timp, pare să le fi uitat. Ponta a făcut referire la faptul că Dăncilă are mereu translator în discuțiile sale din străinătate, chiar și de la Bruxelles și Strasbourg, acolo unde se întâlnește cu liderii UE. În plus, după câteva stângăcii în engleză, Guvernul a luat decizia de a nu mai prezenta imaginile cu sunet ale întâlnirilor premierului cu liderii străini.

„Când am propus-o eu pe listă vorbea fluent franceză și engleză, între timp a uitat. Nu am supus-o la niciun test, am crezut-o pe cuvânt.”,a spus, ironic, Victor Ponta.

Despre Dragnea: Va candida din partea PSD la prezidenţiale

Deși Liviu Dragnea a declarat, public, că nu se va înscrie în cursă, Ponta e de părere că actualul lider al PSD va fi contracandidatul lui Klaus Iohannis.

În schimb, după ce a pierdut la prima sa participare într-o cursă pentru Palatul Cotroceni, Ponta a anunțat că se ține de cuvânt și nu va participa la prezidențialele din 2019.

„Domnule Ciutacu, am venit să vă spun pe mine să nu vă bazați! Liviu Dragnea va candida din partea PSD la prezidențiale. PSD nu va avea candidat în turul 2. Pentru Iohannis, cu cât stă Dragnea mai mult în fruntea PSD, cu atât mai multe șanse are pentru al doilea mandat. Cel mai bun contracandidat pentru Iohannis e Dragnea, așa spun specialiștii. În ziecare zi, în România are loc o schimbare de regim. Devenim o republică prezidențială, CCR taie tot mai mult din atribuțiile președintelui.”, a spus Victor Ponta la România TV