Poroşenko l-a salutat în română pe Iohannis şi l-a invitat la Kiev

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, în marja reuniunii informale a Consiliului European, o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, cu care a discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și chestiuni de ordin regional.

12 feb. 2015, 18:20
Poroşenko l-a salutat în română pe Iohannis şi l-a invitat la Kiev

Petro Poroșenko a apreciat că întâlnirea de joi cu președintele Iohannis, în marja reuniunii informale a Consiliului European, a fost „fructuoasă”.

„Vreau să îi mulțumesc președintelui României pentru poziția fermă de susținere a Ucrainei. Am avut o foarte importantă discuție bilaterală și l-am invitat să viziteze Kievul. A primit invitația mea și îl așteptăm la Kiev foarte curând”, a arătat președintele ucrainean, după întâlnirea cu omologul său român.

Iohannis a discutat cu Merkel în deschiderea reuniunii informale a CE

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, cu care a discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și chestiuni de ordin regional, au precizat surse oficiale.

Întâlnirea a fost solicitată de președintele Poroșenko.

Potrivit surselor citate, dialogul dintre cei doi oficiali a durat aproximativ 30 de minute și a fost precedat de o întâlnire în marja Consiliului European, potrivit Agerpres.

„Președintele Poroșenko a făcut vizita la sediul reprezentanței noastre. A salutat în limba română. Discuția a privit viitorul relației bilaterale, sprijinul reciproc pentru proiecte bilaterale și chestiuni de ordin regional. (…) A fost o întâlnire foarte caldă. Și-au adus aminte amândoi că au fost la Paris”, au menționat surse citate de Agerpres.

KLAUS IOHANNIS, imagini pe FACEBOOK de la prima reuniune CE la care participă VIDEO

De asemenea, sursele au arătat că s-a stabilit calendarul întâlnirilor viitoare.