POSTUL PASTELUI 2017: Ce spunea Arsenie Boca despre POST

Publicat: Duminică, 26 Februarie 2017 10:43 // Actualizat: Duminică, 26 Februarie 2017 12:37 // Sursa: romaniatv.net

POSTUL PASTELUI 2017: Părintele Arsenie Boca a explicat în lucrările sale "Cuvinte vii" şi "Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul" ce înseamnă postul. Mai mult, preotul a vorbit și despre folosul postului în general.

POSTUL PASTELUI 2017: Părintele Arsenie Boca vorbește în carțile sale "Cuvinte vii" şi "Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul" despre importanța postului, dar și despre păstrarea departe de tentații.

Citeşte şi ÎNVĂŢĂTURILE părintelui CLEOPA. "Nu-l mai pomeniţi pe Noroc, DIAVOLUL care a secerat milioane de suflete"

"Cine nu poate posti? Apoi, din cele până aici se înţelege destul de bine, căci mulţi se plâng, aceia care au în sine frica de gura lumii, ori frica de slăbirea trupului, sau, mai bine zis, iubirea de sine, sau, în sfârşit, vreo lucrare a diavolului, căci acestea toate, la urma urmei, tot lucrarea diavolului se socotesc. Să vedeţi cu de-amănuntul cine nu poate posti. Cei ce n-au vrut să postească niciodată, cei ce au umblat prin locuri necurate, adică prin casele mucărilor (pocăiţilor), jidovilor, a celor ce au căzut de la dragoste şi dreapta credinţă. Cei ce vorbesc desfrânări şi alte păcate şi nu se desfac de ele. Cei ce nu iartă pe aproapele. Cei ce suferă muncile de la duhurile rele şi toţi cei ce suferă de duhul mut şi surd. Dar şi bolnavii sau neputincioşii", sfătuiește Arsenie Boca.

Acesta continuă: "Cum să postim? Iată şi măsura pe care au văzut-o toţi Sfinţii Părinţi. Lepădarea de carne, grăsimi şi înfrânarea de la săturare. Şi e drept că una este foamea şi alta este pofta: una-i trebuinţă şi alta e patimă, şi patima trebuie ucisă. (...) Vremea postului trebuie să fie şi înfrânare trupească pentru soţi".

Citeşte şi Arsenie Boca, despre ce se întâmplă zilele acestea. "Veţi vedea spurcăciunea peste tot, ÎN POLITICĂ, magazine"

Reputatul preot încheie: "Nu e de ajuns să nu mănânci carne Iată ce ne învaţă Iisus: mai întâi Însuşi a postit. Nu i-a trebuit, dar va zice cândva: „Pildă de viaţă v-am dat vouă!" Deci nouă ne trebuie post, pentru înfrânarea patimilor, pentru subţierea minţii, pentru sporirea în noi a Duhului Sfânt, care ne descoperă căile mântuirii. Postul ne ajută să înţelegem rosturile mai mari ale lui Dumnezeu cu omul. El e un toiag de drum prin viaţa aceasta cu trup pieritor spre veacul viitor, în care trebuie să ne desprindem de aici. Dar să nu ţinem postul într-un înţeles îngust. Căci sunt unii care cred că a nu mânca carne, şi cele asemenea, ar fi tocmai de ajuns ca să se cheme că ai postit. Nu mănânci carne de porc, dar carne de om mănânci: clevetind, muşcând cu gura, osândind cu vorba şi ucigând cu gândul."

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Arsenie Boca post postul Paştelui postul pastelui 2017
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6586
RON
13 Nov
noapte 5 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H