Preşedintele Klaus Iohannis, HUIDUIT la slujba de Înviere VIDEO

Incident la slujba de Înviere de la Patriarhie. Familia prezidenţială a fost huiduită, iar lui Klaus Iohannis i s-a cerut demisia. Credincioşii-protestatari au fost săltaţi imediat de jandarmi, potrivit România TV.

01 mai 2016, 07:08
Preşedintele Klaus Iohannis, HUIDUIT la slujba de Înviere VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă noaptea, la slujba de Înviere, care a fost oficiată la Patriarhia Română. Momentul nu a fost lipsit de incidente.

Demisia! Demisia! Demisia!„, i-au strigat lui Iohannis un bărbat şi o femeie care se aflau în curtea Patriarhiei. Jandarmii au intervenit imediat şi au îndepărtat cele două persoane care au scandat împotriva lui Klaus Iohannis. Slujba a continuat apoi fără alte incidente.

Bărbatul şi femeia au fost duşi la secţia de Poliţie şi au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Şeful statului a publicat pe Facebook un mesaj video în care le urează „Sărbători fericite” românilor din ţară şi din afara graniţelor, care sărbătoresc Paştele.

Învierea Domnului este sărbătoarea luminii şi a bucuriei aducătoare de speranţă şi iubire creştină. Este un moment care ne defineşte ca oameni, ne fundamentează ca societate şi ne întoarce deopotrivă către Cel de Sus, către noi înşine şi către cei din jur. Tuturor celor care sărbătoresc Paştele, în ţară şi peste hotare, creştini-ortodocşi, greco-catolici, penticostali, baptişti, adventişti de ziua a şaptea, creştini după Evanghelie şi armeni, le doresc sărbători fericite, linişte în suflete şi bucurie în familie. Hristos a înviat!„, a spus Klaus Iohannis.

A fost prima oară când preşedintele Iohannis a participat la slujba Învierii de la Patriarhie.

Klaus Iohannis declara joi, la solicitarea jurnaliştilor, că va petrece Paştele „în esenţă, acasă”, ceea ce ar fi însemnat la Sibiu, deşi a anunţat că şi-a mutat reşedinţa la Bucureşti.

În primul an de la preluarea mandatului, şeful statului şi soţia sa ar fi petrecut Sărbătorile Pascale în Germania, unde se află familia preşedintelui, iar de acolo ar fi plecat în Portugalia, în insulele Madeira, potrivit presei centrale.