Preşedintele Klaus Iohannis, decizii importante pentru banii românilor

Deşi bugetul de stat este contestat de PNL la Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis a avut deja consultări cu consilierii săi pe această temă şi şi-a stabilit strategia pentru săptămîna viitoare.

26 dec. 2014, 16:28
Preşedintele Klaus Iohannis, decizii importante pentru banii românilor

Klaus Iohannis face primul gest politic cu urmări imediate. Surse politice, citate de România TV, spun că şi-a gândit deja strategia privind bugetul de stat de 2015, contestat chiar de liberali.

Iohannis ar fi avut deja o şedinţă cu consilierul său de specialitate pentru a stabili cum va gestiona problema bugetului pentru anul viitor. Preşedintele intenţionează să promulge rapid bugetul, dacă acesta va fi declarat constituţional de CCR, după analizarea contestaţiei depuse de PNL.

În caz contrar, Klaus Iohannis ia în calcul să promulge doar bugetul asigurărilor sociale, cel care prevede măriri de pensii şi indemnizaţii şi care nu a fost contestat la CCR.

Bugetul de stat pentru 2015 şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2015 a fost votat în Parlament pe 21 decembrie, însă bugetul de stat a fost contestat de PNL la Curtea Constituţională, pe motiv că nu a fost amendat aşa cum ar fi dorit opoziţia.

CCR va lua în discuţie sesizarea celor de la PNL luni, 29 decembrie.

Premierul Victor Ponta şi alţi miniştri din Guvern au avertizat că dacă bugetul de stat nu va fi promulgat înainte de 1 ianuarie se va produce un blocaj, măsurile economice şi sociale prevăzute în buget urmând să nu poată fi aplicate.