PRETENŢIILE violatorilor din Vaslui, în închisoare. Ce au cerut după gratii

Cazul elevei de 18 ani din Vaslui care a fost victima unui viol in grup a starnit mare valva in tara. Cei sapte agresori ai tinerei din Vaslui au ajuns pe mana justitiei si si-au primit pedepsele pentru fapta savarsita.

23 aug. 2015, 09:13
PRETENŢIILE violatorilor din Vaslui, în închisoare. Ce au cerut după gratii

Aflaţi după gratii, cei şapte violatori din Vaslui au pretenţii în ceea ce priveşte traiul lor de acolo. „Sunt chestii care îi privesc strict pe ei. Probabil au cerut hârtie igienică, şlapi şi mâncare„, a declarat Bogdan Luca, avocatul lui Silviu Burada, unul dintre tineri, potrivit cancan.ro.

Cei şapte violatori din Vaslui, arestaţi preventiv şi condamnaţi, în primă instanţă, la închisoare, rămân după gratii. Tribunalul din Vaslui a respins, vineri, contestaţia făcută de cei şapte privind măsura arestului preventiv

Violatorii au fost, joi, vizitaţi pentru prima oară de părinţi la Penitenciarul Vaslui unde se află în carantină. Vizita a durat două ore şi toţi au ieşit nervoşi şi plânşi. Cei şapte violatorii, dar şi părinţii lor sunt îngrijoraţi de tratamentul pe care l-ar putea avea în penitenciar după ce de câteva zile puşcăriaşii îi huiduie şi îi ameninţă.

Potrivit cercetărilor făcute de anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri. Reţinuţi initial de poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea violatorilor. Cu toate acestea, la finalul lunii august, cei şapte violatori au fost din nou arestaţi, fiind în carantină pentru 21 de zile. Ei au primit ani grei de închisoare.

De asemenea, cei şapte trebuie să achite tinerei daune morale de 50.000 de lei.

SENTINŢELE:

  • Burada Silviu: condamnat la 7 ani de închisoare, plus un un spor de 1 an şi 4 luni de închisoare. Total pedeapsă: 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.
  • Burlacu Paul Andrei: condamnat la 6 ani de închisoare, spor de un an de închisoare. Total: 7 ani de închisoare  cu executare.
  • Silviu Avădaniei: 6 ani de închisoare, plus un spor de 1 an. Pedeapsa totală: 7 ani de inchisoare  cu executare.
  • Bolboceanu Petrică Ionuţ: 6 ani de închisoare, plus un an. Total: 7 ani de închisoare  cu executare.
  • Boicu Ionuţ: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.
  • Rotaru Alin Dumitru: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.
  • Surlac Ioan: 5 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare.

CITEŞTE ŞI: Inspecţia Judiciară cere SANCŢIONAREA procurorului care NU a contestat eliberarea violatorilor din Vaslui