Prima explicaţie a Protecţiei Copilului din Norvegia, în cazul Bodnariu

Statul norvegian intervine în familie pentru a apăra copiii, atunci când aceştia sunt abuzaţi sau maltrataţi. Aceasta este prima explicaţie dată de Serviciul pentru Protecţia Copilului de la Oslo în cazul Bodnariu. Între timp, Marius şi Ruth Bodnariu se roagă ca fiii şi fiicele lor să se întoarcă acasă.

RomaniaTV.net
03 feb. 2016, 07:38
Prima explicaţie a Protecţiei Copilului din Norvegia, în cazul Bodnariu

„În Norvegia, totul este gândit spre binele copilului, în aşa fel încât el să crească în sânul familiei. Familia este responsabilă faţă de copil, dar sunt situaţii când statul intervine şi îşi asumă această responsabilitare. Acesta este cazul în următoarele situaţii: abuzuri, neglijenţă şi maltratări”, a declarat Anders Henriksen, director la Protecţia Copilului.

Autorităţile au refuzat să se pronunţe punctual asupra cazului, pentru că ancheta este încă în curs.

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul Bodnariu. Ce le-au spus copiii autorităţilor norvegiene VIDEO

Fiii şi fiicele românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului în noiembrie. Totul după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii sunt suspectați și de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Aceștia au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Autorităţile de la Bucureşti au dat asigurări că urmăresc acest dosar şi fac tot ceea ce le stă în putere pentru a ajuta familia.