Primar francez în GREVA FOAMEI, pentru că în localitatea sa a fost repartizat un medic de ORIGINE ROMÂNĂ

Primarul unei comune franceze a intrat de luni dimineaţa în greva foamei, în faţa Colegiului Medicilor din Saint-Brieuc, un oraş situat în vestul Franţei, din cauza repartizării unui medic de origine română în localitatea sa, relatează publicaţia Ouest France în ediţia electronică de luni, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 13:13
Primar francez în GREVA FOAMEI, pentru că în localitatea sa a fost repartizat un medic de ORIGINE ROMÂNĂ

Jean-Pierre Guilleret, primarul comunei La Motte din departamentul Côtes-d’Armor, în vestul Franţei, a intrat în greva foamei luni dimineaţa, la ora locală 09.30 (10.30, ora României), în semn de protest faţă de sosirea unui medic de origine română în localitate în urmă cu două săptămâni.

Primarul denunţă lipsa unui aviz pozitiv al Colegiului Medicilor pentru medicul de origine română, sosit de curând în comuna sa.”Voi rămâne aici până când îmi vor da numărul său” de practician, a anunţat alesul local.

Primarul din La Motte a mai declarat că medicul „nu vorbeşte foarte bine franceza” şi că a recurs la acest gest disperat în urma unor presiuni exercitate de către locuitori.

Medicul de origine română a fost repartizat în La Motte prin intermediul unei agenţii de recrutare.

Venit încă de săptămâna trecută în localitate, medicul român nu a putut să înceapă activitatea întrucât nu a primit avizul Agenţiei Regionale de Sănătate. Colegiul regional al medicilor a argumentat că diploma medicului nu ar fi conformă cu standardele solicitate în Franţa.

În acest context, primarul Jean-Pierre Guilleret a intrat în greva foamei, luni dimineaţă, denunţând decizia de respingere a dosarului medicului român.Confruntată cu această situaţie, Agenţia Regională de Sănătate a comunicat luni după-amiază, potrivit publicaţiei Ouest France, că dosarul medicului român va fi reexaminat în cursul zilei de marţi.

Colegiul Medicilor din Saint-Brieuc nu a făcut încă nicio precizare în legătură cu acest caz.