Primăria Generală a Capitalei va închiria locuinţe pentru persoanele cu probleme sociale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a asigurat persoanele, care au dosarele de obţinere a unei locuinţe sociale complete, că, pănă în toamnă, aceastea vor avea unde locui. Decizia a fost luată după ce edilul s-a întâlnit, vineri, cu mai multe persoane care au cerut o locuinţă socială.

11 mai 2018, 18:10
Primăria Generală a Capitalei va închiria locuinţe pentru persoanele cu probleme sociale

„Primarul General, Gabriela Firea, i-a asigurat pe cetăţenii care aveau dosarele de obţinere a unei locuinţe sociale complete, că, până în toamnă, vor primi locuinţe de la Primăria Capitalei. Acestea vor fi închiriate de Municipalitate de pe piaţa liberă. Persoanele în cauza vor achita o chirie lunară între 100 şi 170 lei, în funcţie de numărul de camere, restul chiriei fiind suportat, sub formă de subvenţie, de primărie”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, 18 persoane au solicitat locuinţe sociale. După verificarea actelor, 13 dintre aceste persoane aveau dosarele complete, iar celelalte cinci trebuie să îşi completeze documentaţia.

Primăria Capitalei a precizat că, în cel mai scurt timp, vor fi derulate procedurile de închiriere a locuinţelor necesare (cu 1, 2 şi 3 camere), urmând că acestea, să fie atribuite cetăţenilor sau familiilor aflate pe listele de urgenţă.

La ultima şedinţă a Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), din 4 mai, s-a votat, achiziţionarea unui teren de peste 60 de mii de metri pătraţi, în sectorul 3, pe care ar urma să construiască locuinţe sociale la „preţuri acceptabile”. Locuinţele sunt destinate categoriilor sociale defavorizate, care nu-şi permit să achiziţioneze o locinţă pe piaţa liberă, deoarece în condiţiile achiziţiei de pe piaţă, preţul este mult mai mare, întrucât include şi costul terenului.