Primarul din Miami spune că i s-a cerut să nu dezvăluie informaţii despre virusul Zika

Primarul din Miami-Dade, Carlos Giménez, a declarat că autoritățile locale i-au cerut să nu dezvăluie informații despre locurile în care au fost prinși țânțari care s-au dovedit pozitivi la testele de Zika, relatează EFE.

26 sept. 2016, 05:53
Primarul din Miami spune că i s-a cerut să nu dezvăluie informaţii despre virusul Zika

Într-un comunicat, Giménez și-a exprimat „surprinderea” că Departamentul Sănătății (DOH) din Florida a negat vineri că i-ar fi cerut să nu divulge informații cu privire la amplasarea acestor locuri.

„În cadrul mai multor reuniuni, apeluri telefonice și convorbiri, angajații DOH m-au avertizat explicit că informațiile privind locația în care au fost instalate capcane în care au fost prinși țânțari declarați pozitivi la Zika sunt confidențiale„, a spus Giménez.

Primarul din Miami-Dade a precizat că această „confidențialitate” pretinsă de DOH cu privire la amplasarea acestor capcane are drept scop „protejarea intimității rezidenților” din aceste zone.

Florida este singurul stat de pe continentul american unde s-au înregistrat focare de transmitere locală a virusului Zika și unde, conform ultimului raport al DOH, au fost contabilizate 95 de cazuri autohtone.

Săptămâna trecută, biroul guvernatorului Floridei a anunțat alocarea a 25 de milioane de dolari din bugetul local pentru a investiga și dezvolta un vaccin împotriva acestei boli. În total 878 de persoane infectate au fost recensate în Florida, dintre care 90 sunt femei însărcinate.