Probele de sânge ale unui poliţist beat, care a provocat un accident, au dispărut din spital

Anchetă de amploare la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, după ce probele de sânge ale unui poliţist prins beat la volan au dispărut misterios. Doctorii şi asistentele spun că nu-şi explică absenţa eprubetelor. În timp ce agentul este cercetat pentru că a condus băut, cadrele medicale sunt audiate de procurori, informează România TV.

14 feb. 2014, 08:21
Probele de sânge ale unui poliţist beat, care a provocat un accident, au dispărut din spital

Un poliţist de la Investigaţii Criminale Iaşi a provocat un accident rutier, potrivit România TV. Nimeni nu a fost rănit, dar agenţii de la Rutieră i-au pus fiola ofiţerului care a provocat accidentul şi au stabilit clar, colegul lor conducea băut. „S-a stabilit că avea o alcoolemnie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar pentru conducere auto pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, a spus Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi. 

Citeşte şi Fals poliţist, prins după ce dădea amenzi elevilor din Bacău

Ofiţerul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Numai că, la scurt timp, probele care-l incriminau au dispărut ca prin minune. În plus, camerele de supraveghere din cabinetul în care in care erau depozitate nu funcţionau. „S-a constatat absenţa unor probe biologice recoltate în conformitate cu reglementările legale. A fost o disfuncţionalitate la recoltarea probelor, recoltare care s-a facut în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţe Iaşi, de către medic şi asistent”, a declarat Diana Cimpoieşu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Iaşi

Conducerea Spitalului a anunţat procurorii, iar medicii şi asistentele au fost chemaţi la audieri.