PROGNOZA METEO până la primăvară. Ce FENOMENE EXTREME lovesc România în următoarele luni VIDEO

Publicat: Miercuri, 03 Ianuarie 2018 12:36 // Actualizat: Joi, 04 Ianuarie 2018 10:28 // Sursa: romaniatv.net

Iarna mai aşteaptă până să-şi intre cu adevărat în drepturi. Prima jumătate a lunii ianuarie va fi mai caldă decât normalul, spune meteorologii. Abia luna februarie va fi o ună autentică de iarnă, informează România TV.

"Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută. Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 m. Să fim atenţi în trafic dimineaţa. O săptămână bună din punct de vedere termic şi al cantităţii de precipitaţii. Zăpada măsoară 125 cm la Bâlea, 98 la Vârful Omu, 89 la Călimani", a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.

PROGNOZA METEO ianuarie, februarie şi martie

Luna ianuarie se va menţine caldă pentru jumătatea sudică a ţării. Cu toate acestea, potrivit meteorologului Elena Mateescu, nu putem exclude vremea severă, fiind posibile perioade foarte călduroase care să alterneze cu răciri bruşte.

"A doua lună din iarnă, ianuarie, va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia şi vestul Banatului. În restul ţării, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatură medie de -2,1 grade. Nu înseamnă că nu putem vorbi de excluderea vremii severe. Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte călduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi răciri bruşte. Aici am discutat de diferenţe termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta", spune meteorologul.

Luna februarie este caracterizată ca fiind "una autentică de iarnă".

"Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii. Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă. Alternanţa va fi un element caracteristic pentru că au fost diferenţe mari, sunt diferenţe care ne indică faptul că extremele meteo în contextul încălzirii s-au accentuat şi din ce în ce mai tare. Vorbim de aceste diferenţe din punct de vedere al valorilor extreme de temperatură", a precizat directorul ANM.

În ceea ce priveşte luna martie, aceasta va fi săracă în precipitaţii.

"Martie, o lună săracă în precipitaţii, dar media e uşor mai ridicată decât februarie, pentru că vorbim de cantităţi de peste 34 litri pe metrul pătrat, comparativ cu februarie", spune meteorologul.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Iată cum va fi vremea în zilele următoare

4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 14:00
Răspunde | Votează email 0 email
Nicolae
Stire : Vine iarna in ianuarie ! :) :)
05 ian 12:05
Răspunde | Votează email 1 email
Annitu
. Prima jumătate a lunii ianuarie va fi mai caldă decât normalul, spune meteorologii.
05 ian 07:23
Răspunde | Votează email 0 email
juchi emil
nu am inteles nimic din prognoza.nu explicati concret cum va fi vremea.si cine sa va mi creada?nu voi ati prognozat cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani?
04 ian 13:22
Răspunde | Votează email 5 email
gabriel p
titlu de kkt. care-s fenomenele exterme? sau scrieti asa numai ca sa va aflati in treaba?
1
EUR
4.6669
RON
21 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H