PROGNOZA METEO pe trei zile. Ploile abundente revin de la începutul săptămânii viitoare

Ploile vor mai zăbovi până duminică în jumătatea estică a ţării, de la începutul săptămânii viitoare urmând să se mute în vest, unde luni şi marţi precipitaţiile vor fi abundente.

28 mart. 2015, 16:44
PROGNOZA METEO pe trei zile. Ploile abundente revin de la începutul săptămânii viitoare

În jumătatea de est a ţării, cerul se va menţine duminică acoperit de nori şi local va ploua slab, condiţii în care valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât cele obişnuite la sfârşitul lunii martie. În restul teritoriului, pe un fond de vreme normală termic pentru data din calendar, se arată soarele, iar ploile se vor semnala izolat.

În masivele montane înalte, la peste 1.800 m altitudine, vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Vântul este mai agitat prin sud-vest, iar amiaza vine cu temperaturi de la 6-8 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova până la 15-16 grade în Oltenia. Norii domină şi duminică cerul Capitalei, unde mai plouă din când în când, iar termomtrele nu strâng mai mult de 11-12 grade, destul de puţin pentru data din calendar.

Citeşte şi Gabriel Oprea cere ISU să monitorizeze zonele afectate de ploile abundente

Luni se încălzeşte, îndeosebi în regiunile sud-estice, unde după-amiază temperaturile vor ajunge până la 18 grade, plecând de la numai 9 grade în estul Transilvaniei. Norii şi ploile nu lipsesc nici pe parcursul acestei zile din zona ţării noastre, dar de acestă dată vor prefera în special în vestul, centrul şi nordul, iar noaptea se mută spre sud-est, unde peste zi vor fi intervale cu soare. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare, iar vântul devine mai sprinten la nivelul întregii ţări, dar mai cu seama la munte.

Vremea se încălzeşte luni şi în Capitală, astfel că temperatura maximă va fi de 15-16 grade. Peste zi norii împart cerul cu soarele şi abia în cursul nopţii vor ajunge şi aici ploile. Vântul suflă cel mult moderat.

Marţi, peste regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zona montană, vor fi nori groşi ce lasă ploi, mai ales averse, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp. În restul teritoriului, va fi soare, cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi în general slabe, în primele ore ale dimineţii şi din nou noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8-10 grade în nord-vest şi 19-20 de grade în extremitatea sudică. După ce în dimineaţa zilei de marţi cerul va fi înnorat în Bucureşti şi e posibil să plouă slab, spre orele prânzului norii se risipesc lăsând loc soarelui, astfel că termometrele vor stânge cam 17-18 grade. În schimb, vântul va fi mai intens.