PROGNOZA METEO. Vin zile cu vreme instabilă şi furtuni

PROGNOZA METEO. După două zile frumoase, luna septembrie aduce o perioadă scurtă cu vreme instabilă, ploi, şi pe alocuri chiar furtuni cu descărcări electrice.

01 sept. 2014, 13:05
PROGNOZA METEO. Vin zile cu vreme instabilă şi furtuni

PROGNOZA METEO. Pentru marţi meteorologii prognozează atât vreme caldă pentru data din calendar, cât o accentuare a instabilităţii atmosferice. Dacă în mare parte a zilei cerul e variabil, spre seară norii se adună şi lasă ceva averse însoţite de fulgere şi tunete, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în est şi în sud-est şi doar izolat în sud şi în centru. Cresc şansele să cadă şi grindina, iar vântul suflă mai tare la munte, dar şi în Oltenia, în Muntenia şi în Transilvania, în sudul Banatului şi al Dobrogei. Maximele se vor situa în general între 25 grade în depresiuni şi 32, poate chiar 33 grade în Bărăgan.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cald pentru inceputul lunii septembrie va fi marţi, cu maxime după-amiază, la umbră, în jur de 31 grade. Soarele e destul de darnic în prima parte a zilei, dar în orele serii norii strâng rândurile şi vin cu averse însoţite de fulgere şi tunete. Vântul nu ne face probleme.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

PROGNOZA METEO. Vremea va fi in general instabilă, adică norii acoperă cerul mai multe ore şi lasă averse însoţite de descărcări electrice în jumătatea de sud a ţării, local la munte şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. În sud-vest, dar şi la munte ploile sunt mai însemnate cantitativ, local se pot aduna 15..20 l de apa pe mp, iar în Oltenia, în Carpaţii Meridionali, dar şi în Munţii Banatului, izolat, vor cădea chiar şi peste 35 l/mp. Vântul suflă tot mai tare în majoritatea regiunilor, iar în sud ajunge la 55..65 km/h în timp ce la munte se pot depăşi 70..80 km/h. Maximele termice, în scădere uşoară, se vor situa între 23 grade în Oltenia şi 30 grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri vremea va fi instabilă, cu cer mai mult acoperit de nori spre seara şi noaptea, când vor cădea averse însoţite de fulgere şi tunete. Vântul suflă destul de tare peste zi, cu viteze de până la 55..60 km/h. Maximele se vor opri la valori în jur de 29 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Când se întorc ploile în Capitală. PROGNOZA METEO

PROGNOZA METEO. Joi, în jumătatea de sud-vest a ţării norii continuă să domine cerul şi plouă încă pe arii relativ extinse. Predomină aversele şi e posibil să mai fie asociate cu descărcări electrice, iar izolat ploile vor fi mai însemnate cantitativ. În restul ţării norii se mai risipesc, iar ploile sunt puţine şi cad mai ales pe la munte. Vântul continuă să sufle destul de tare, mai ales în sud, în sud-est şi la munte, iar pe arii restrânse vitezele pot depăşi 45..55 km/h. Maximele pleacă de la 22 grade în Vestul Olteniei şi ajung la 31 grade în Bărăgan.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, norii mai acoperă temporar cerul, îndeosebi în prima parte a zilei, când trecător mai plouă. Vântul mai suflă alert peste zi, dar seara slăbeşte în intensitate. Maximele vor fi în jur de 29 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea redevine ăn general frumoasp, cu nori si soare pe cer aproape în egală măsură în majoritatea regiunilor. Doar temporar în vest, în sud-vest şi la munte mai sunt înnorări şi doar izolat ploi de scurtă durată. Vântul mai suflă turbulent în sud, în sud-est şi la munte, iar maximele se vor situa între 22 şi 30 grade. În weekend, dar si la începutul săptămânii viitoare temperaturile sunt uşor mai mari decât cele normale în această perioadă. Trecător mai plouă, pe arii restrânse în vest şi la munte şi izolat în celelalte regiuni.