Proteste ale românilor din străinătate, în semn de solidaritate cu protestatrii din ţară GALERIE FOTO

Românii de peste hotare au organizat, joi, manifestaţiide protest în mai multe oraşe din străinătate, în  semn de solidaritate cu protestele anti-guvernamentale din România.

02 feb. 2017, 21:40

Un grup de români a protestat joi şi la Helsinki, în semn de solidaritate cu manifestaţiile din România împotriva modificării codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă.

 Oamenii, inclusiv copii, au fluturat drapele româneşti. Ei au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză precum “Opriţi graţierea sutelor de politicieni corupţi”.

Zeci de români au protestat joi la Viena, în faţa Ambasadei României, cerând abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale, faţă de Guvern şi faţă de corupţia din ţară.
Oamenii, inclusiv copii, au fluturat drapele şi pancarte cu mesaje precum „Dragnea, Negoiţă, Iordache şi Ghiţă, haideţi la portiţă”, „Ne-am indignat, înfuriat, răsculat până în Viena” sau “Altă întrebare? Noi vrem abrogare”.

Mai mulţi români s-au strâns joi în faţa Ambasadei române de la Paris, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul român privind codurile penale. Potrivit unei fotografii publicate pe Facebook de la manifestaţie, oamenii flutură drapele ale României şi pancarte.

Un protest similar are loc şi în faţa Institutului Cultural Român din Londra. Zeci de români s-au strâns joi, pentru a doua seară consecutiv, la Londra, în faţa Institutului Cultural Român, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale aprobată de Guvern marţi noapte.

 „România, nu uita, asta este şansa ta!”, „Uniţi salvăm toată România!”, „În democratie, hoţii stau la puşcărie”, „Noi nu suntem o naţie de sclavi”, „România, trezeşte-te!”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor” sau „Avem proiect de ţară, curăţenie generală!” se numără printre sloganurile scandate de protestatari. Oamenii, care au spus că vor organiza proteste similare şi în următoarele zile, au fluturat drapele româneşti şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestaţia are loc în condiţiile în care aproximativ 40.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi alţi zeci de mii în ţară.