Raluca Prună: Procurorul general Augustin Lazăr va avea un mandat deloc ușor

Ministerul Public are nevoie de o reformă amplă, iar misiunea noului procuror general Augustin Lazăr nu va fi uşoară, a apreciat miercuri ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

04 mai 2016, 11:37
Raluca Prună: Procurorul general Augustin Lazăr va avea un mandat deloc ușor

Raluca Prună, ministrul Justiției, a declarat miercuri că Ministerul Public are nevoie de o reformă serioasă și a subliniat că mandatul noului procuror general al României, Augustin Lazăr, nu va fi unul ușor din acest punct de vedere.

„În dialogul pe care l-am avut cu domnul procuror Augustin Lazăr, domnia sa a arătat că are viziunea managerială, determinarea și autoritatea necesară unei asemenea funcții, dar, dincolo de acest dialog, cred că toată cariera domnului procuror general Lazăr îl recomandă pentru un asemenea post, într-o perioadă care nu este ușoară pentru Ministerul Public. Cred că Ministerul Public se află la un moment în care are nevoie de o reformă serioasă și cred că domnul procuror general Lazăr va avea un mandat deloc ușor din acest punct de vedere”, a afirmat ministrul Justiției, cu ocazia instalării în funcție a noului procuror general.

Noul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, a fost instalat oficial in functie, miercuri, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Le ceremonie au participat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si oficialitati din sistemul judiciar.

Citeşte şi: Augustin Lazăr a fost instalat în funcţia de procuror general