Raluca Turcan: PNL va decide duminică cu privire la moţiunea de cenzură. Şedinţa Parlamentului, convocată ilegal

Partidul Național Liberal va decide duminică asupra moțiunii de cenzură anunțate de social-democrați, a declarat sâmbătă liderul PNL, Raluca Turcan, adăugând că ședința Parlamentului nu este convocată ''într-un mod legal''.

17 iun. 2017, 08:47
Raluca Turcan: PNL va decide duminică cu privire la moţiunea de cenzură. Şedinţa Parlamentului, convocată ilegal

„Vom decide ce va face PNL mâine. (…) Ședința nu este convocată în forma regulamentului și într-un mod legal. Considerăm că PSD ar trebui să se devoaleze în întreaga splendoare și să încerce să se decimeze din interior, așa cum a făcut până acum”, a spus Turcan, înainte de Congresul PNL, în care este ales noul președinte al partidului.

Ea a afirmat că există „doi baricadați la Palatul Victoria și un grup care încearcă să ocupe Parlamentul”.

„Este fix același comportament, nu diferă cu nimic gestul domnului Dragnea de a folosi abuziv Parlamentul pentru moțiunea de cenzură, bazându-se pe majoritatea pe care o are, și ocuparea Guvernului, stingerea luminii și aprinderea lumânării, așa cum procedează domnul Grindeanu”, a mai spus Turcan.

În context, ea a susținut că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcțiile de președinte al Camerei Deputaților și din cea de președinte al PSD, iar Sorin Grindeanu din cea de premier, afirmând că astfel ar putea fi adusă stabilitatea în România.

„PSD, dacă are o ultimă rămășiță de conștiință pentru votul pe care l-a primit la alegerile parlamentare, ar trebui să pună aceste două demisii pe masă și să mergem mai departe”, a punctat ea.

PSD convoacă Parlamentul duminică pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Turcan a subliniat că liberalii vor sancționa comportamentul PSD, însă a precizat că social-democrații și ALDE au majoritatea în Parlament.

„Procedural, ar trebui convocat un Birou Permanent reunit în care să se depună moțiunea de cenzură, moțiunea de cenzură să fie analizată, să se vadă dacă este semnată, așa cum prevede regulamentul, după aceea citită, lăsată spre dezbatere și ulterior votul final pe moțiunea de cenzură. Acum vor să facă totul pe repede înainte, nu țin cont de niciun fel de regulă. Este un precedent înfiorător”, a declarat președintele interimar al PNL.

Ea a susținut că, în opinia sa, PNL nu ar trebui să participe la plenul privind moțiunea de cenzură.

„Va fi o decizie, fie nu participăm deloc la vot, fie nu votăm această moțiune pentru că este o moțiune PSD împotriva PSD, este o bătălie în interiorul PSD, două clanuri cu comportament mafiot”, a arătat liderul PNL.

Întrebată dacă PNL ar trebui să încerce să formeze o altă majoritate, ea a replicat că ”trebuie văzut cât de solidă este actuala majoritate parlamentară”.