UPDATE. Falimentul Rapidului va fi judecat pe 20 iulie. Soarta echipei depinde acum de LPF

Rapid va fi aşteptată de LPF până pe 21 iulie să îşi rezolve problema falimentului. În cazul în care Curtea de Apel le va respinge cererea giuleştenilor de suspendare provizorie a falimentului, echipa va fi retrogradată din Liga 1 în Liga 4.

12 iul. 2016, 07:37
UPDATE. Falimentul Rapidului va fi judecat pe 20 iulie. Soarta echipei depinde acum de LPF

UPDATE ora 11.30. Curtea de Apel a amânat o decizie în cazul Rapidului. Potrivit digisport.ro, dosarul grupării giuleştene va fi judecat la termenul stabilit aleatoriu de calculator, 20 iulie.

Secretrarul general al LPF, Iustin Ştefan, a declarat, marţi, că liga nu se grăbeşte să decidă excluderea Rapidului, pentru că doreşte ca meritul sportiv să fie cel care stabileşte echipele din primul eşalon şi le recomandă giuleştenilor să aibă contractele jucătorilor pregătite pentru cazul în care procedura falimentului va fi suspendată.

Citeşte şi Liga 1, programul complet al turului de campionat. Steaua-Dinamo se joacă în etapa a 5-a

ŞTIREA INIŢIALĂ. Şedința cu privire la falimentului Rapidului a fost amânată de luni pentru marţi la ora 09.00, după care începerea judecării cazului a mai fost amânată cu 90 de minute, până la ora 10.30.

Asta în condiţiile în care giuleştenii au termen până marţi la prânz să îşi rezolve probelma falimentului, şedinţa Comitetului Executiv al FRF fiind prevăzută să înceapă la ora 11.00, pentru ca apoi, de la ora 13.00, să se tragă la sorţi ţintarul pentru sehzonul competiţional 2016/2017 al Ligii 1.

Rapid a intrat în faliment după ce sub actualul patron, Valerii Moraru, datoriile au crescut, într-un an şi jumătate, de la 2,2 la 4,5 milioane de euro. În ultimul an, societatea nu a mai plătit niciun ban la ANAF, datoriile către bugetul de stat, rezultate din neplata impozitelor pe salarii şi a altor taxe, ajungând la peste 10 milioane de lei.

Tribunalul Bucureşti a stabilit intrarea în faliment pe 13 iunie 2016, după un an de amânări, interval în care clubului i s-au tot acordat păsuiri pentru a rezolva problemele.