Răpiţi şi ucişi: Trei adolescenţi israelieni au fost găsiţi MORŢI în Cisiordania

Cei trei adolescenţi israelieni daţi dispăruţi în Cisiordania, în urmă cu aproape trei săptămâni, au fost găsiţi fără suflare.

RomaniaTV.net
01 iul. 2014, 06:44

Premierul israelian a promis distrugerea grupării islamiste Hamas, care se face vinovată de răpirea şi uciderea celor trei, potrivit România TV.

Cadavrele celor trei adolescenţi au fost descoperite luni seară în zona Khirbet Aranava, în apropiere de oraşul Hebron, în Cisiordania. Cei trei dispăruseră chiar în apropiere de locul în care au fost găsiţi împuşcaţi. Asasinarea celor trei adolescenţi, dintre care unul era şi cetăţean american, a provocat reacţii din partea cancelariilor occidentale.

Preşedintele american a apreciat că uciderea celor trei adolescenţi este „lipsită de sens” şi a condamnat actul de terorism. Forţele israeliene au demolat casele a doi dintre cei suspectaţi că i-a răpit şi ucis pe tineri. De asemenea, Israelul a atacat mai multe puncte din Fâşia Gaza. Hamas a avertizat Israelul că „orice escaladare sau război va deschide porţile infernului”.

Armata israeliană a distrus luni seară locuinţele a doi principali suspecţi în răpirea a trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, au făcut cunoscut martori oculari pentru AFP. Locuinţa lui Maruan Kawasmeh şi a lui Amer Abu Eisheh, membri ai filialei Hamas din Hebron, au fost demolate cu explozivi, au precizat sursele citate, potrivit Agerpres.  Surse militare israeliene au declarat pentru AFP că armata a aruncat în aer uşa locuinţei lui Maruan Kawasmeh, însă casa a rămas în picioare. Ele nu au oferit informaţii cu privire la al doilea imobil.

Israelul a bombardat marţi zeci de obiective din Fâşia Gaza, în principal ale Hamas, după descoperirea cadavrelor celor trei adolescenţi daţi dispăruţi, de a căror răpire şi ucidere a fost acuzată gruparea palestiniană islamistă, relatează Reuters. Potrivit armatei, aviaţia a atacat 34 de locuri, în majoritate aparţinând grupării Hamas, deşi în declaraţia grupării nu se face o legătură între atacuri şi răpiri.

Gruparea islamistă Hamas nici nu a confirmat, nici nu a negat acuzaţiile Israelului privind implicarea sa în dispariţia adolescenţilor.