Răsturnare de situaţie cazul Ioan Dinescu: Cântăreţul se afla sub influenţa drogurilor când a fost înjughiat

Răsturnare de situaţie în urma tentativei de omor asupra cântărețului Ioan Dinescu: acesta ar putea fi cercetat pentru deținere în vederea consumului de droguri.

13 oct. 2017, 19:32
Răsturnare de situaţie cazul Ioan Dinescu: Cântăreţul se afla sub influenţa drogurilor când a fost înjughiat

Din parte vătămată cântăreţul ar putea ajunge inculpat, dacă DIICOT – Biroul Teritorial Arad se va „apleca” asupra rechizitoriului în care Daniel Vesa l-a înjunghiat pe Ioan Dinescu în abdoment, în 16 iulie, în parcarea unui mall din Arad. Un exemplar al rechizitoriului împreună cu alte acte legale din care reiese faptul că Dinescu era sub influența stupefiantelor a fost trimis către procurorii DIICOT Arad „în vederea unei eventuale sesizări pentru deținere în vederea consumului de droguri de către persoana vătămată Ioan Dinescu” – se arată în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Toate acestea după ce, în ceea ce-l privește pe cântăreț, s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice, în timp ce era internat. Rezultatele analizelor au scos la iveală faptul că Dinescu avea amfetamină în sânge și în urină. Rezultatele analizelor au fost negative pentru cocaină, ketamină, marijuana, morfină, metamfetamină, barbiturice etc. Decizia supunerii cântărețului unor astfel de analize a venit după ce martorii scandalului dintre el și Daniel Vesa au susținut că Dinescu a avut un „comportament ciudat, sărind și zbierând”. Cântărețul a susținut mereu că a consumat doar 50 ml votcă. În acest context s-a reținut că Daniel Vesa a fost provocat, „fiind lovit și enervat de persoana vătămată care îi cerea insistent «să meargă la interval»”. Apoi, Vesa – care era în stare avansată de ebrietate – „și-a amintit că a rămas restant față de jignirile vechi pe care i le-a adus Ioan Dinescu în urmă cu doi ani” – se mai arată în actul de trimitere în judecată.

Vesa și Dinescu aveau „probleme” nerezolvate încă de acum doi ani când Dinescu l-a jignit pe Vesa. Potrivit rechizitoriului „până în urmă cu doi ani, relațiile dintre inculpat și persoana vătămată au fost de prietenie, Ioan Dinescu cântând la botezul copilului lui Daniel Vesa, dar și la alte chefuri la care a participat inculpatul. Cu acea ocazie însă, fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul Daniel Vesa a făcut referiri jignitoare cu privire la etnia și virilitatea ca bărbat a cântărețului. Profitând de prezența unui prieten comun, D.C., un cunoscut între interlopi, persoana vătămată Ioan Dinescu a ripostat, jignindu-l pe inculpat, referindu-se la soția și copilul său minor. În această situație, Dinescu trebuia pedepsit, mai ales că inculpatul îi era fizic superior. Prezența lui D.C. se pare însă că a determinat abținerea și timorarea inculpatului, însă situația tensionată mocnea și era să izbucnească și cu alte ocazii”.

În dimineața de 16 iulie, într-un cazino din incinta unui mall din Arad, după ce „în cursul nopții, în calitate de naș la un botez sărbătorit în localul a consumat băuturi alcoolice, inculpatul Daniel Vesa împreună cu martorul Ț.R. zis , au intrat în localul de jocuri. Aici s-au întâlnit cu persoana vătămată Ioan Dinescu”. Toți trei se aflau așezați la aparatele de tip slot machines, când între Daniel Vesa și Ioan Dinescu a avut loc un schimb de replici care a degenerat inițial într-un conflict verbal pe fondul neînțelegerilor arătate mai sus. La un moment dat, Dinescu l-a lovit pe Vesa în zona abdominală. Apoi Vesa i-a dat doi pumni lui Dinescu, acesta căzând cu tot cu scaun pe podea. În timp ce cântărețul era căzut, Vesa i-a mai aplicat o lovitură, cu piciorul. După ce s-a ridicat, Dinescu l-a lovit pe Vesa cu pumnul în cap. Inculpatul a fost scos afară din sala de jocuri, iar Dinescu l-a urmat strigând că vrea „să facă un interval”. Vesa nu s-a lăsat mai prejos și i-a replicat: „Hai afară dacă ești bărbat!”. Lucru pe care Dinescu l-a și făcut. În parcarea mall-ului, cântărețul i-a mai aplicat lui Vesa un pumn în cap, fapt ce a determinat căderea acestuia din urmă. În tot acest timp Dinescu era ținut de martorul Ț.R., însă a reușit să se smucească din brațele acestuia și a încercat să îl mai lovească pe Vesa, de data aceasta cu piciorul, moment în care inculpatul s-a ridicat, a scos cuțitul din buzunar și l-a înjunghiat pe cântăreț în abdomen. Dinescu a încercat să scape, fugind după zidul de delimitare al parcării, urmărit fiind de Vesa, însă a simțit o durere în zona abdomenului. Cântărețul a fost transportat la spital și operat, iar Vesa a plecat de la locul faptei, fiind găsit la domiciliu de către oamenii legii. Medicul legist a stabilit că viața lui Ioan Dinescu a fost pusă în primejdie, scrie aradon.