Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța! ISU Dobrogea recunoaște că A GREȘIT

ISU Doborgea recunoaşte că tragedia ar fi putut fi evitată. Inspectoratul pentru Situațiii de Urgență Dobrogea u de demontat acuzații foarte grave: de falsificare a comunicatului oficial emis după tragedie.

16 feb. 2021, 17:58
Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța! ISU Dobrogea recunoaște că A GREȘIT

Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța!  O femeie s-a stins din viaţă de dimineaţă după ce a sărit, disperată, de la etajul 6 pentru că i-a luat foc apartamentul.

Răsturnare de situație în cazul tragediei din Constanța! ISU Dobrogea recunoaște că A GREȘIT

Echipajul ISU nu a ajuns la timp pentru a încerca salvarea ei. Realitatea de la fața locului contrazice flagrant informațiile transmise oficial de ISU Dobrogea. Aceștia susțin că autoscara a ajuns la doar două minute după căderea femeii. În realitate însă, autoscara a ajuns mult prea târziu, la 16 minute după ce aceasta a căzut. Deși numărul de urgență 112 a fost apelat în timp util, echipajul de salvare cu autoscara a ajuns, de fapt, la… 16 minute după dramaticul eveniment, și nu în două minute, așa cum au anunțat cei de la ISU.

Declaraţia sa vine după ce, iniţial cei de la ISU au spus că au intervenit foarte rapid, însă nu au mai putut să o salveze pe femeie.

Citeşte şi: DOCUMENT EXCLUSIV: Raed Arafat, decizii controversate privind dotarea spitalelor cu oxigen, care ar putea să fi provocat incendiul de la Matei Balş

Şeful ISU Dobrogea Cristian Amarandei a recunoscut că pompierii au pierdut cel puţin 10 minute de când au primit apelul până când au plecat la misiune cu auto-scara spre femeia care spera ca cineva să o ajute în apartamentul transformat într-o torţă.

„Aici este vorba de cei care au preluat apelul de la subunitatea de la Palas şi modul în care au alertat echipajul şi l-au trimis la locul intervenţiei. Au alertat cu întârziere. E posibil ca cei care au preluat anunţul, noi credem că au acţionat cu întârziere. Nu din dispeceratul Inspectoratului, ci de la subunitatea de unde s-au solicitat forţe suplimentare.

Au plecat puţin mai târziu, din filmarea noastră, se vede că este ora 9.40, în loc de 9.27. Asta înseamnă că timpul de deplasare e în jur de 10 minute. Dacă luăm în calcul că au ajuns la 9.40, înseamnă că în jur de 9.30 au plecat. Avem un decalaj de peste 10 minute din momentul anunţării…Asta este”, a spus spăşit şeful ISU Dobrogea la Antena 3.

Citeşte şi: O femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa dintr-un incendiu într-un apartament VIDEO