Reacţia Ministerului român de Externe după atentatul de la Berlin

Ministerul român de Externe anunţă într-un comunicat că aşteaptă evoluţia situaţiei de la Berlin, unde a avut loc un atentat la târgul de Crăciun, iar serviciile consulare sunt la dispoziţie. 

19 dec. 2016, 20:54
Reacţia Ministerului român de Externe după atentatul de la Berlin

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania, are în atenţie incidentul care a avut loc în seara zilei de 19 decembrie 2016, în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectați și cetăţeni români.

Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră.

Misiunea diplomatică română monitorizează în continuare situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești”, se aratî în comunicatul MAE.

Un camion a intrat în mulţimea adunată într-o piaţă de Crăciun, din Berlin. Poliţia a confirmat moartea a cel puţin a nouă persoane şi rănirea a aproximativ 50.

Citeşte şi: Un camion a intrat în mulţime, într-o piaţă de Crăciun din Berlin. Poliţia a confirmat moartea a 9 persoane şi rănirea a 50