Reacţia STS în cazul colonelului arestat. Ce decizie a luat Serviciul

Colonelul STS Ştefan Enache, care a fost arestat şi care a invocat, potrivit stenogramelor din dosar, o mână criminală în incendiul de la Clubul Colectiv, a fost trecut în rezervă la data de 4 ianuarie, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

07 ian. 2016, 15:20
Reacţia STS în cazul colonelului arestat. Ce decizie a luat Serviciul

Colonelul arestat Ștefan Enache a fost trecut în rezervă. „Pe data de 04.01.2016 ofiţerul a fost trecut în rezervă şi nu mai face parte din rândul cadrelor militare în activitate din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale„, precizează STS, într-un răspuns pentru Antena 3.

Potrivit STS, col. Enache Ştefan a fost încadrat în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la data de 31.07.1990.

STS a refuzat să precizeze când a fost efectuată ultima testare psihologică a lui Enache, precizând că „informaţia este clasificată”.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. STENOGRAME: Autorităţile ştiau ce va fi în club. A fost provocare. I-a făcut ca la rotisor

Enache Ștefan, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicații Speciale și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii militari au reținut că, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome — Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă, precizează DNA.

Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 de euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, arăta DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.