REFERENDUM 2012. Buletin de vot cu ştampila de control, găsit aruncat pe o stradă

Un buletin de vot pe care era aplicată ştampila de control a fost găsit, duminică, aruncat pe o stradă din localitatea arădeană Dezna, la aproximativ 70 de metri de o secţie de votare, cazul fiind cercetat de către poliţişti.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 18:38
REFERENDUM 2012. Buletin de vot cu ştampila de control, găsit aruncat pe o stradă

O femeie în vârstă de 70 de ani s-a prezentat la Secţia de votare 243, amenajată la Căminul Cultural din localitatea Dezna, judeţul Arad, având asupra sa un buletin cu ştampila de control a secţiei de votare menţionate, pe care l-a predat preşedintelui secţiei de votare.

Femeia a susţinut că a găsit buletinul de vot la aproximativ 70 de metri distanţă de secţia de votare, aruncat pe jos.

„Din verificări a reieşit că femeia a votat dimineaţa, la ora 9.00. Preşedintele secţiei de votare a întocmit un proces-verbal de primire a buletinului de vot de la persoana care a susţinut că l-a găsit”, se mai arată în comunicatul Prefecturii. Biroul Electoral Judeţean a sesizat Poliţia, care face cercetări în acest caz.

În judeţul Arad au fost tipărite 434.270 buletine de vot, pentru cei 394.791 alegători înregistraţi în listele electorale permanente. Din numărul total al electorilor, 154.183 se află în municipiul Arad.

Au fost amenajate 420 de secţii de votare, cu una în plus faţă de alegerile locale.

Secţia suplimentară a fost stabilită de Primăria Arad la un liceu, unde la alegerile locale au existat două secţii, astfel că la referendum vor fi trei. Primăria a considerat că în zonă sunt prea mulţi alegători, iar a treia secţie va ajuta la evitarea supraaglomerării.