RELU FENECHIU, profesor în închisoare: Le predă deţinuţilor cursuri de INFORMATICĂ

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a ajuns profesor pentru deţinuţii cu care împarte puşcăria. Acesta le predă cursuri de iniţiere în informatică colegilor şi, astfel, primeşte o reducere a pedepsei.

10 sept. 2015, 06:04
RELU FENECHIU, profesor în închisoare: Le predă deţinuţilor cursuri de INFORMATICĂ

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, şi-a găsit vocaţia în puşcărie. Acesta predă deţinuţilor lecţii de iniţiere în utilizarea calculatoarelor, potrivit România TV. Acesta S-a arătat dispus să îşi pună cunoştinţele în slujba colegilor de puşcărie, mai ales că la fiecare trei zile lucrate, i se scade o zi de pedeapsă.

Relu Fenechiu fost vizitat recent de un fost coleg de partid, căruia i-a spus că este în formă şi nu s-a plâns de condiţiile din închisoare.

Relu Fenechiu şi fratele acestuia, Lucian, condamnaţi la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, se află încarceraţi la Penitenciarul Vaslui.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central, după decizia instanţei demisionând din PNL.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.

CITEŞTE ŞI: Relu Fenechiu, AVANSURI SEXUALE de la un coleg de celulă